avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... proces verbal de constatare accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

proces verbal de constatare accident de munca

Buna ziua, la cat timp se poate face o contestatie asupra unui proces verbal de constatare a accidentului de munca si de cand incepe sa curga acest timp. Unde este specificata data de ridicare din partea mea a procesului verbal de constatare a accidentului, ridicat de la firma. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:57, 15 Mai 2020
Banuiesc ca va referiti la PV de cercetare AM.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 116 (1) Cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca se efectueaza de catre angajatorul la care s-a produs evenimentul.
-Art. 132 (1) Procesul-verbal de cercetare a unui eveniment se intocmeste in mai multe exemplare, dupa cum urmeaza:
a) in cazul accidentului de munca urmat de incapacitate temporara de munca, pentru angajatorul care inregistreaza accidentul, inspectoratul teritorial de munca care a avizat dosarul, asigurator si victime;
-Art. 140 (1) In baza procesului-verbal de cercetare intocmit de persoanele imputernicite prin lege, angajatorul la care se inregistreaza accidentul va completa FIAM.
(4) Angajatorul la care se inregistreaza accidentul anexeaza FIAM la dosarul sau la procesul-verbal de cercetare si distribuie celelalte exemplare la persoana accidentata, inspectoratul teritorial de munca si asiguratorul pe raza caruia isi are sediul social, domiciliul sau resedinta.
Nu este mentionat un termen de ridicare PV de cercetare AM si formularul FIAM. La ridicarea PV de cercetare AM si a formularului FIAM se semneaza de primire de catre persoana care le-a primit.
Dupa aceasta data puteti depune contestatie la ITM/ Inspectia muncii.
Buna ziua,
Art. 177 din H.G. 1425/2006
(1) În situația în care angajatorul, lucrătorii implicați, victimele sau familiile acestora nu sunt de acord cu concluziile stabilite în procesul-verbal de cercetare a evenimentului, pot sesiza, în scris, Inspecția Muncii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii procesului-verbal.
(2) Dacă în urma analizei se constată că trebuie refăcută cercetarea, Inspecția Muncii dispune completarea dosarului de cercetare și/sau întocmirea unui nou proces-verbal de cercetare care îl va înlocui pe cel existent.
(3) Soluțiile adoptate de către Inspecția Muncii vor fi comunicate celor interesați, în termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in baza carui temei legal putem cere de la itm dosarul ... HRBP HRBP Buna ziua, In baza carui temei legal putem cere de la ITM dosarul de cercetare a unui accident de munca, cercetat de ITM, fiind cu invaliditate. Multumesc (vezi toată discuția)
Cand se completeaza/transmite fiam dirtu dirtu Avem un accident de munca cu deces pe loc produs in 09.05.2019. Astazi am primit PV de la ITM care contine mai multe masuri inclusiv amenzi. PV nu contine si ... (vezi toată discuția)