avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Situatia de calatorie intra-judeteana dupa 15 mai
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Situatia de calatorie intra-judeteana dupa 15 mai

Buna ziua,

O intrebare specifica care ar putea fi de ajutor mai multora (cu probleme similare).
Pe data de 15 sau 16 trebuie sa fac urmatoarele:
1.Sa merg cu masina personala de la Brasov (unde stau in chirie, dar neoficial) catre Bucuresti impreuna cu un prieten.
2. De la Bucuresti trebuie sa o luam pe iubita mea si sa mergem toti impreuna in orasul meu natal(buzau) pentru a-mi vizita parintii si a face niste poze(pentru business) prietenei mele.
3. Ulterior ne vom intoarce la Bucuresti pentru a o lasa pe ea, iar dupa la Brasov cu amicul meu (si asociat).

Care ar fi pasii de urmat pentru justificare in starea de alerta de dupa 15 mai?

Justificarile potentiale sunt:
Eu: Trebuie sa imi vad mama si sa ii ofer servicii de ingrijire (a avut recent o operatie la picior)
As putea de asemenea sa mentionez ca este justificare pentru firma (trebuie sa facem poze), dar Prietena mea nu este angajata.

Prietena mea: Acelasi motiv pentru acele poze.
Sau mai exista optiunea de a motiva ingrijirea unei persoane varstnice sau recent operata (singura problema fiind ca ea nu este inrudita cu nimeni de acolo, ba chiar este din Rep Moldova).

Ce sugerati?

Este posibil sa fac declaratii pentru ambele motive? Si ce dovezi sunt deajuns pentru situatiile de fata?

Multumesc anticipat
Buna seara,
Ca sa aflati TOT va sfatuiesc sa va uitati la TV, la un post CORECT nu la latraturi, si veti afla ce hotaraste guvernul!
Buna ziua,

Din informatiile detinute pana in prezent, deplasarea in zonele metropolitane se va realiza fara acea declaratie pe proprie raspundere.
Starea de alerta, insa, nu este in vigoare.

Deplasarile in alte localitati, ce exced zonele metropolitane, se vor realiza numai pentru motivele expres prevazute de lege, cu obligativitatea de a perfecta o declaratie pe proprie raspundere.

Ajutarea mamei dumneavoastra, o persoana care are o stare de sanatate precara, fiind in etate,totodata, reprezinta un motiv intemeiat pentru a initia o deplasare.

Deplasarile pentru sustinerea unei activitati profesionale (avem in vedere si activitatea profesionala derulata in cadrul unei societati comerciale ) reprezinta un motiv justificat, pentru a parasi localitatea.

Detineti inscrisuri justificative.(acte medicale, actele societatii).



Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe propria rapundere - stare de alerta AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Este necesara declaratia pe propria raspundere pt iesirea din localitate pt a merge intr-o localitate la 30 km? (vezi toată discuția)
Declaratie pe propie raspundere Andrei_C Andrei_C Motivul deplasarii in afara localitatii nr 9: -participarea la evenimente familiale, cu un numar restrans de persoane si respectarea regulilor de distantare ... (vezi toată discuția)
Am voie să plec? hdm hdm Am 63 ani, și un fost coleg mă cheamă intr-o altă localitate, la aprox. 20 km, să-i repar tractorul Având în considerare ,,starea de urgență\", am ... (vezi toată discuția)