avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cuantum poprire mai mare de 1/3 din venitul salarial ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cuantum poprire mai mare de 1/3 din venitul salarial net.

Angajatului X are 2 hotărâri judecătorești de înființare a popririi pe venituri, fiecare pentru cel mult 1/3 din venitul lunar net (să zicem pentru neplata a 2 credite bancare).
Până în prezent, pentru aceste obligații, i se reținea pe stat si se vira către creditori o sumă egală cu 1/2 din venitul lunar net, în conformitate cu prevederile art. 729 alin. 2 din Codul de Procedură civilă.
În această lună, unul dintre cele două debite ale angajatului X se achită în totalitate cu un rest de plată mai mic de 1/3 din venitul său lunar net.
Este corect ca pentru a doua datorie să i se oprească nu 1/3 din venitul net, ci diferența dintre jumătate din venitul net și restul de plată cu care s-a încheiat primul debit?
Concret, X are venit net 3000 lei, Până în prezent i se rețineau pentru plata celor 2 datorii 1500 lei (jumătate din venitul net).
Luna aceasta, restul de plată pentru unul din cele două debite este de 300 lei (astfel stingându-se datoria), Este corect ca pentru cel de-al doilea debit să i se rețină nu 1000 lei (cât ar fi reprezentat 1/3 din venitul net) ci 1200 lei (diferența dintre jumătate din venitul net - 1500 lei și cei 300 lei care au stins primul debit)?
Rog opinii.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:38, 15 Mai 2020
Este corect ca pentru a doua datorie să i se oprească nu 1/3 din venitul net, ci diferența dintre jumătate din venitul net și restul de plată cu care s-a încheiat primul debit?

Da. i se va retine 1200 pt ca pt ambele i se retine 1/2. Luna viitoar, retinerea va fi de 1/3, luna asta trebuie sa i se retina 1/2 din leafa ca sunt 2 creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu declarat inktek inktek Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire la pensie sub 700 lei luminitamardare luminitamardare Buna ziua, Daca am o pensie de 657 de lei, care este cuantumul poprii pentru creante la bugetul de stat. Cu multumiri (vezi toată discuția)
Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)