avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Termene in starea de alerta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Termene in starea de alerta

Buna ziua,
În starea de alertă, termenul declararii si depunerii cailor de atac al hotararilor judecatoresti, am inteles ca ar fi suspendat.
Daca este asa, ce act normativ prevede acest lucru ?
Va multumesc.
Poate ati avut in vedere starea de urgenta.
In starea de alerta in care ne aflam acum, instantele si-au reluat activitatea curenta.
In cazul acesta daca am primit prin posta in data de 8 mai o ordonanta de clasare a unui dosar penal in care am calitatea de parte vatamata o pot contesta in termen de 20 de zile de la sfarsitul starii de urgenta? adica 15mai+20zile=4 iunie???? Multumesc.
Sa inteleg ca termenele curg din data de 15 Mai ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
Gelu222, utilizator
Prin cele doua decrete prin care s-a instituit si apoi prelungit starea de urgenta se facea referire la suspendarea termenelor.
Pe de alta parte, legea spune ca suspendarea se poate dispune numai prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare cssm? Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare.Avand in vedere situatia actuala, nu am mai reusit sa intrunesc CSSM -ul aferent luna martie. Ce ma sfatuiti sa fac in ... (vezi toată discuția)
Articol 41 decret stare de urgenta g.panait g.panait Buna ziua, As dori sa stiu pentru ce tip de documente/prescriptii se aplica Art 41 al Decretului Prezidential cu privire la instituirea starii de urgenta. ... (vezi toată discuția)
Se va mai judeca procesul astăzi ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Noi, salariații, avem astăzi termen de judecată pentru un proces - litigiu de muncă. Nu este o cauză urgentă. Fiecare salariat a ... (vezi toată discuția)