Buna ziua,
Am aflat că sotul meu are o aventură. I-am propus sa ne despărțim, dar el refuză acest lucru. Precizez ca locuim in apartamentul achiziționat de mine , prin programul prima casa, înainte de căsătorie. In ultimii 10 ani ratele au fost plătite de amândoi, mai puțin perioadele in care el nu a lucrat. In cazul unui partaj cum se va împărți casa?
Va multumesc
Imobilul nu se imparte in nici un fel pentru ca este bunul dvs propriu. Pentru ca o parte din pret a fost achitata in timpul casatoriei, sotul va avea impotriva dvs un drept de creanta, deci va pute cere sa il despagubiti cu o suma reprezentand contributia sa la achitarea partii de pret efectuate in timpul casatoriei (1/2 pana la proba contrara).
Desfacerea casatoriei se poate realiza atat in lipsa sotului dvs cat si fara a fi nevoie de acordul sau.
Imobilul este bunul dvs propriu si nu intra in masa partajabila.
Luati legatura cu un avocat pentru divort si stabiliti daca doriti sa solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului sau din culpa comuna.
Divort cu partaj
caterine
Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
juna
am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc
(vezi toată discuția)