avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescripție datorie daune morale
Discuție deschisă în Executare silită

Prescripție datorie daune morale

În dos. 262/2013 creditorii mei au cerut să fiu executat silit în baza sentinței nr. 204/2009 pentru daune morale.
Executorul a constatat că nu dețin bunuri urmăribile și astfel conform art. 702 (1) pct. 2 CPC încetează urmărirea silită.

Doresc să întreb:
1. Se prescrie datoria mea? Dacă da, peste câți ani? (care este articolul CPC)
2. Perioada de prescripție se calculează și când sunt în detenție fără venituri? Sau după eliberare, când voi lucra și voi avea venituri? (care este articolul CPC)

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 17:41, 16 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui, la 3 ani de la ultimul act al executorului, sa chemati creditorul in instanta sa se constate prescrisa datoria.
Vă mulțumesc!

Dacă eu nu chem creditorii în instanță să se constate prescrisă datoria, există posibilitatea ca ei să ceară din nou să fiu executat silit când voi fi în libertate, voi lucra și voi dispune de venituri?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibil. În această situație va trebui să invocați prescripția dreptului de a cere executarea silită pe calea contestației la executare, urmând ca instanța să constate dacă au intervenit cauze se întrerupere sau suspendare a cursului termenului de prescripție.

Cu respect,

Av. Mihai Gaita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita dosare din 2012. debitor insolvabil. prestaconty prestaconty Buna ziua. Administratorul unei societati care a ramas cu credite neachitate la banca are 3 dosare de executare silita din anul 2012. In aceasta perioada nu a ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie în derulare din 2010. pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat? Dangiel68 Dangiel68 Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)