avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantie intre persoane juridice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantie intre persoane juridice

Buna ziua,

Firma noastra vrea sa inceapa sa aduca niste echipamente din Germania. Aceste echipamente vor fi vandute exclusiv catre alte firme si nu catre persoane fizice si as dori sa lamuresc 2 aspecte legate de garantie.

1. Exista cumva anumite obigatii legale cu privire la garantia minima pe care trebuie sa o oferim? (din cate stiu legea se refera doar la vanzare catre consumatori persoane fizice intre persoane juridice garantia putand fi stabilita prin contract)

2. Pentru a oferi garantie trebuie sa avem neaparat incheiat un contract cu o firma cu profil de service? (firma noastra are ca obiect de activitate comertul cu produse diverse si nu detinem un service propriu zis. Oricum pentru produsele aduse de noi eventuale defectiuni presupun doar inlocuirea unor module si nu reparatii complicate asa ca nici nu am avea nevoie de un service)

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 18:38, 8 Martie 2016
Daca tot importati echipamentele de la firma din RFG, de ce nu le solicitati si informatii cu privire la ce garantii acorda ei in Germania si cum rezolva ei acolo problemele de service ?

Solutia in Romania trebuie sa fie similara, reglementarile UE fiind general obligatorii in ambele tari.
Din pacate am inteles ca in cazul vanzarii catre persoane juridice regulile nu sunt aceleasi reguli ci variaza de la tara la tara.

Pe langa aceasta punctul 2 al intrebarii mele nu se aplica in cazul lor, deoarece ei sunt producatori si au si activitate de service pe cand noi suntem doar importatori.

De aceea as aprecia daca cineva ar putea sa imi dea un raspuns mai ales la punctul 2.

Multumesc
Buna ziua,

Din pacate am ramas tot nelamurit cu privire la intrebarea mea :-/ Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Multumesc
Nu trebuie neaparat sa reparati produsele, Aceasta este numai optiune, ele pot fi si inlocuite, sau sa restituiti banii cumparatorului.
Intr-adevar legea garantiei protejeaza numai persoanele fizice,
In orice caz, produsele trebuie insotite de un certificat de conformitate si de traducerea instructiunilor de utilizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de garantie si declaratie de conformitate,rog detali ContSters83016 ContSters83016 In urma citiri Legi 449/2003 referitoare la garantiile oferite produselor cu termen lung de functionare(electrice,electrocasnice)si a Legii 296/2004 ... (vezi toată discuția)
Legea 449 /2003 hahanski hahanski Buna ziua, am citit legea 449 actualizata si publicata in mai 2008 cu mare atentie, chiar de mai multe ori, insa nefiind jurist de profesie, nu inteleg unele ... (vezi toată discuția)
Dreptul la asigurarea in romania a service-ului pentru un produs cumparat in romania laur50 laur50 Am cumparat in Romania un ultrabook care s-a defectat la 3 zile de cand a iesit din garantie. Nici vanzatorul si nici reprezentanta in Romania a ... (vezi toată discuția)