avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Recunoaşterea meritelor personalului angajat unitate ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Recunoaşterea meritelor personalului angajat unitate sanitara COVID-19

Buna ziua tuturor,

LEGE nr. 56 din 15 mai 2020
Prezenta lege reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, prin acordarea unor drepturi.

Articolul 2
(1) În sensul prezentei legi, prin personal medical care participă la acţiuni medicale împotriva COVID-19 se înţelege:
(...)

d) tot personalul din cadrul spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a, precum şi din spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, reglementate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr.555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe scurt, legea indica faptul ca TOT PERSONALUL din spitalele Faza1, Faza2 si cele Suport, spitale care asigura asistenta medicala pacientilor testati pozitiv sau sunt suspecti de infectie cu SARS-COV-2 le sunt recunoscute si li se acorda drepturile reglementate de lege.

Intrebarea este: TOT PERSONALUL include si personalul TESA?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Registered_user, utilizator
Bună seara . Mă așteptam la raspunsul dumneavoastră....statul numai cu sula-n coaste va da drepturi salariale(executari silite)...dar si atunci eșalonat....

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Statul nu prea vrea sa mai dea bani din cate am inteles eu.

Pentru a se estima sansele trebuie gandita foarte bine întreaga situatie juridică.
Poate incerca un proces pentru ca nu o costa nimic.

Eu inainte de a deschide un proces de acest fel fac un studiu de caz, o simulare cu aparari multiple si atunci pot trage o concluzie clara.
Practic gândesc tot ce pot gandi toti cei implicați în proces încercând sa abordez situatia ca si cum as avea cei mai buni adversari din domeniu.
Imi ia insa timp sa fac asa ceva si nu fac decât contracost studiul preliminar de caz.
Adica nu deschid un proces pana nu controlez absolut tot in proces sub aspect tehnico-juridic.
Daca in urma studiului, concluzia este una negativa atunci nu as deschide procesul.
In acest moment nu am niciun proces de acest fel pe rol.


Insa, puteti incerca sa va judecati si fara a controla absolut tot si sa aprecieze instanta.Da, cam asa se prezintă situatia cu statul.

Sunt situații în care au probleme si cei cu pensiile.
Rar...si cei cu pensii speciale...

Ca remarca generală, va pot spune ca procesele celor cu pensii mici se judeca corect.
In cazul dvs. nu imi dau seama ce abordare ar avea instanta in aprecierea sa...libera...
Unde pot obține detalii despre ce înseamnă spitale covid 1,2 sau suport covid? Bănuiesc că acolo sunt specificate clar natură actului medical pe pacientul infectat sau doar suspect.
Se bănuiește că medicii au obținut stimulentul atâta timp cât sunt de acord să primească asemenea paciente si nu să le redirectioneze către spitalele care-s trecute pe lista celor care se ocupă exclusiv de pacienți covid.
Mulțumesc mult !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, cam asa se prezintă situatia cu statul.

Sunt situații în care au probleme si cei cu pensiile.
Rar...si cei cu pensii speciale...

Ca remarca generală, va pot spune ca procesele celor cu pensii mici se judeca corect.
In cazul dvs. nu imi dau seama ce abordare ar avea instanta in aprecierea sa...libera...

Eu am mai spus ca nici toti medicii care lucreaza in spitale Covid nu primesc indemnizația din varii motive.
Statul o cam da in diverse...
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)