avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament

Ce valabilitate poate avea in instanta un act de vanzare-cumparare de mana cu semnatura unui martor.
Sa cumparat un apartament pe numele unui frate deoarece la vremea respectiva titularul de drept nu putea cumpara avand cetatenie engleza, acum cand ar vrea sa il treaca pe numele lui valoarea actelor prin notariat costa foarte mult si asa au facut un act de mana de vanzare cumparare cu semnatura unui martor.
Are vreo valabilitate si daca da mi-ati putea trimite un exemplu de cum ar fi trebuit sa scrie ca sa aiba valabilitate.
S-a luat aceasta masura in urma unor neintelegeri dintre parti si din teama
de a nu perde aparatamentul pana va face rost de bani
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:16, 15 Decembrie 2009
Nu are nici o valoare. Daca nu vreti sa va judecati ani in sir, si sa pierdeti bani, timp, energie, ...
Semnati un antecontract de vanzare cumparare cu noatrea lui in cartea funciara, la NOTAR! si asa veti fi sigur ca nu va vinde la altcineva. Este o promisiune de vanzare. Treceti ca s-a platit avans o suma mai mare, sau chiar toata suma daca vreti, si specificati arvuna, ca daca nu se incheie vanzarea finala din vina vanzatorului acesta restituie dublul avansului, sau daca nu se incheie din vina cumparatorului acesta pierde avansul, de exemplu ... Onorariul la ante CVC se calculeaza in functia de suma platita ca avans, s-ar putea sa fie mult si asa.
Dar poate ca ar merita sa faceti un efort financiar, cumva ... si sa faceti totusi vanzarea finala! Ce e sigur ... e 100%! Si ati scapat!
Nu sunt deloc de acord cu Manuela Bernat ! Cum adica nu are nici o valoare? Codul Civil nu prevede forma autentica pentru transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile !(cu exceptia terenurilor pentru care se cere obligatoriu forma autentica a actului)
Intr-adevar, la cartea funciara pentru a intabula acel act vor cere un contract semnat in forma autentica sau o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care sa tina loc de act de proprietate! Dar asta nu inseamna ca acel act nu este valabil!
Preferabil pentru a evita orice tentativa a vanzatorului de a vinde apartamentul si altcuiva este sa se incheie un antecontract notarial in care sa se prevada faptul ca s-au platit toti banii urmand ca actul sa fie incheiat intr-un termen X. Si acest antecontract sa fie notat la cartea funciara pentru opozabilitate fata de terti!B-)
Daca vor sa se judece are valoare, minima, deci acel contract semnat cu martori va avea valoare doar in instanta si asta implica .... timp, bani, nervi, ...
Asta voiam sa "transmit"
Locuintele constituie obiect al unui contract de vanzare cumparare, perfectat numai in forma autentica , ad solemnitatem.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)
E valabila o chitanta de mana? ssjgojita ssjgojita Buna ziua! Ma numesc Nicolae B si sunt din Calarasi. Doresc sa cumpar un imobil, am discutat cu proprietarul, ne-am inteles ca plata sa fie facuta in doua ... (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)