avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se poate plăti jumătate din minimul amenzii ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se poate plăti jumătate din minimul amenzii ?

Am primit prin poștă un p.v. de contravenție cu o amendă fixată de agent în sumă de 500 lei. Pot să achit jumătate din minimul amenzii, care este pentru articolul de lege menționat în p.v. 200 lei, în termenul legal de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 20:02, 25 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da,veti plati jumatate din amenda in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de sanctionare a contraventiei.
Bună ziua, jumătate din minimul amenzii la acel articol de lege sau din cea menționată de agent în p.v.?

avocat a scris:

da,veti plati jumatate din amenda in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de sanctionare a contraventiei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
jumatate din cea individualizata de agent in procesul verbal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara,ma numesc Tolomei Daniel si am primit recent o amenda de 580 lei in 15 zile am platit 290lei,dar am o nelamurie caci citind in lege spun asa ,, ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea achitării a jumătate din minimul contravenției mariusbunga mariusbunga Noua lege 203/2018 care modifica Ordonanța 2 privind contravențiile prevede posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii! Întrebarea e: ... (vezi toată discuția)
Amenda covid Cosmin@ Cosmin@ Dacă am fost prins de poliție și nu mi-au dat nimic să semnez poate să imi vină amenda acasă? Pentru covid (vezi toată discuția)