MIHAI GRIGORE a scris:
Nu spun ca poate nu aveti dreptate, dar va spun ca , in perioada de graviditate a femeii , barbatul are aceleasi nevoi ca din totdeauna. Iar faptul ca sotul poate se uita mai aprog la acea femeie nu inseamna neaparat ca exista si ceva sexual intre ei. Poate fi vorba de aceasta supraincarcare hormonala a barbatului!
NU pot sa spun ca nu aveti dreptate, Mihai, dar de aici si pana la ignorarea grijilor femeii gravide... sotiei, mamei copilului tau?...
Mai spunea o doamna pe aici ca ar fi o prostie asta...
Medical vorbind, nu e o prostie, e o chestiune reala, insa nu e atat o chestiune de hormoni, cat de fizica. La 2-3 zile spermatozoizii se innoiesc... aia vechi nu se resorb asa de repede. Daca o celula dintr-un ovar care se elibereaza dintr-un folicul a dus la inventarea ibrupofenului, atatea celule care nu incap in aceleasi saculet de acum doua zile credeti ca nu determina niciun discomfort?
Cineva mi-a spus ca e ca si cum ai avea doi sani mai mici, sensibil umflati, situati intre picioare! :D
Oricum, daca doamna il neglijeaza nu avem de unde sti, daca domnul o neglijeaza, iar nu cunoastem...
Cert e ca macar una dintre parti se simte neglijata.
POate ca e o problema de comunicare, de lipsa de intelegere a nevoilor si a problemelor celuilalt...
Eu sunt bolnava de ieri si de cate or am chiar si o amarata de raceala, am nevoie sa mi se sufle in dos! Asa sunt eu: ceaiul e prea rece, mai am nevoie de un nurofen, ba am uitat termometrul, parca ar mai trebui comandata o pizza, nu am chef de fructele astea...
Am nevoia unei atentii marite. Cati nervi si cate certuri am avut, numai noi doi stim, pana cand ne-am intalnit si am clarificat: nu e nimic legat de tine, e legat de nevoile mele de atentie in perioadele cu pricina!
Asa ca acum sotul meu glumeste, razand:"Oare ti-o conveni sa te faci bine?" Azi a venit pe zapada asta ca nu puteam sa ma deplasez de la Unirii la Universitate decat cu masina!
Amandoi speram ca pana la finalul saptamanii sa imi revin la independenta normala.
Dar totul este sa intelegi ce se intampla, de ce, de unde vine... Unii barbati flirteaza numai sa se simta inca atractivi, e o mangaiere a orgoliului lor si nimic mai mult. Unele femei nu le permit sotilor sa se uite dupa alte femei...
Depinde de la individ la individ.
Eu nu vad mai mult decat o lipsa de comunicare si de intelegere reciproca. Desigur, poate fi motiv de divort la fel de bine cum ar putea fi si motiv de reevaluare a relatiei si de imbunatatire a ei.
POate ca il puneti sa alegeaga: ori ne intelegem, ori divortam! Nu vrei divort, hai sa muncim la relatie.
Poate ca daca intelegeti de ce el se invarte pe langa doamna nu mai sunteti asa geloasa, poate ca din contra, veti fi mai geloasa... Poate il faceti sa inteleaga si el ce inseamna o sarcina...
Nu stiu si nu cred ca putem sti noi ce sa faceti dv.
E numai si numai alegerea dv.
Ar fi indicat insa, spun eu, ca orice decizie de cuplu sa fie luata in doi. Iar ca avocat, imi permit sa spun ca si divortul e o decizie de cuplu care poate duce la diminuarea cheltuielilor cu divortul.
Va doresc succes si multa liniste!