avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate banca

Buna ziua. Tatal meu avea rate la o banca ,dar a decedat acum 3 luni . Ieri mama mea a primit instiintare ca are de platit si din urma cu 3 luni si pana la finalul anului ca si codebitor. In contractul tatalui meu insa este mentionat Contract de credit cu asigurare de viata. Ar putea fi obligata mama mea sa plateasca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:04, 27 Mai 2020
Ati anuntat banca despre deces tatalui dvs. in termenul stabilit in contractul de asigurare?
Daca da, ce raspuns ati primit?
Normal, ar fi trebuit ca asigurarea sa preia plata creditului restant, pentru asta a platit polita...
Nu. Am uitat de aceasta rata pana am primit plicul. Cum ar trebui sa procedam? Multumesc
Mergeti cu Certificatul de deces la banca respectiva si vedeti ce se mai poate face acum pentru ca, din cate stiu, exista un termen de 15 zile stipulat in contractul de asigurare in care trebuie sa anunti banca si asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de viata kyk12 kyk12 imprumut bancar cu asigurare de viata, mama mea a platit aceasta asigurare , insa intre timp a decedat cu 6 luni inainte de a se achita creditul, fiind facuta ... (vezi toată discuția)
Credit decedat july_pink2003 july_pink2003 Tatal meu avea 2 credite-la 2 banci diferite. In 22 dec 2012 a decedat. Am studiat contractele de credit ale acestuia si am constatat: - are pe ambele pe mama ... (vezi toată discuția)
Executare codebitor Octavia N Octavia N Buna ziua ...Vreau din tot sufletul sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatorul caz.. In 2008 mama mea aluat un imprumut bancar ..iar in contractul de credit ... (vezi toată discuția)