avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relație major minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relație major minor

Bună... Daca am 20 de ani si prietena mea are 15 știu cam nasol da ne iubim si vrem un viitor împreună vorbim de un an si 3 luni si ar vrea sa se mute la mine si sa știu daca o sa am probleme cu politia fiind minora ca tatal ei nu prea este de acord ca este într-o relație.... Daca se poate un răspuns fara ca este mica si de astea ca astea le știm si eu si ea doar răspuns daca poate sau nu mulțumesc..... Și daca da de la cati ani....
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Adryan24, utilizator
Cel puțin până împlinește 16 ani puteți avea probleme cu poliția dacă veți fi reclamat de părinți.
După 16 ani, cu anumite condiții, s-ar putea să fie în regulă să locuiți împreună.

Art. 40.
Pentru motive temeinice, instanța de tutelă poate recunoaște minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exercițiu. În acest scop, vor fi ascultați și părinții sau tutorele minorului, luându-se, când este cazul, și avizul consiliului de familie.

Ar trebui să vă gândiți că, la vârsta ei, să-și termine școala e lucrul cel mai important pentru viitorul îndepărtat. Luând-o de acasă o condamnați, ca să zic așa, la slujbe necalificate și prost plătite. Sau o puneți pe drumul femeilor casnice, fără studii, al căror singur rost în viață e să-și îngrijească bărbatul și copiii.

Să știți că nu va fi veșnic păpușica dvs. îndrăgostită, cum e acum. Va veni momentul când o să-și dea seama că a greșit neavând răbdare să se pregătească pentru viață altfel decât să se iubească în liniște cu cineva, departe de ochii părinților.
Și nici sentimentele dvs. nu vor rămâne la aceeași intensitate după ce o veți avea 24/7 alături. Viața de cuplu e o încercare destul de mare pentru nervii oricui :) Nici adulții nu prea îi fac față, d-apoi copiii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Emilika40, utilizator
Mulțumesc in legătură cu școala asta oricum o sa o termine chiar daca o sa vina la mine la 16 ani pentru ca fara carte nu ai parte mulțumesc pentru răspuns o sa mai avem răbdare pana la 16 ani... Nu o sa o pun sa aduca bani in casa o sa o ajut sa termine scoala liceul si cu copii nu ne grăbim ca suntem noi copii si am trecut si prin bune si prin rele împreună si asta ne face sa fim mai uniți si nu cred ca o sa dispară sentimentele pentru ca stim ce vrem de la viață si chiar vrem un viitor împreună mulțumesc pentru răspuns o zi buna sa aveți....
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Adryan24, utilizator
Da, poti sa ai probleme cu poliția. Vezi art.220 din Codul penal.
1 an si 3 luni nu este o perioadă lungă, mai ales la vârsta asta.
Din ce o sa va intretineti? Ok, iti iei un job. Dar banii adusi in casa doar de un partener nu sunt suficienti și nu o sa poti face chestia asta ani buni, pana terminati amândoi scoala.
Apoi, ea va avea bacul, meditațiile, iar statul împreună presupune și gospodărire (mâncare, curățenie, calcat, strâns etc). Chiar și dacă faceți cu rândul. Crede-mă că e nasol pentru un adult, care abia gaseste timp. Plus ca stand cu iubitul...Nu prea ti-e mintea 7 ore pe zi la invatat.
Stiu, ti se pare ca toata lumea e nedreaptă cu tine, ca nu te intelege nimeni, ca e dragostea vieții tale, ca o sa fiti veșnic împreună. Well, not. Chiar dacă te doare, va trebui să accepți asta. Mai aveti amândoi de cunoscut niste tipologii de parteneri,ca să știți exact ce vreti. Nu promovez ideea de a "te cunoaste" cu anii, însă abia după ce ai trecut prin niste experiențe, ai maturitatea emoțională necesară, ca să alegi bine chiar și după o lună. Bucurati-va de relatia care e acum, trăiți clipa, dar lăsați lucrurile asa. Orice decizie majoră la etapa asta iti poate da iremediabil viata peste cap.
Las-o sa stea la ai ei, poate cu timpul o sa fie de acord.
Poi ne stim cam de 6 ani am vorbit ca prieteni am mers la ei iam ajutat mau ajutat si de un an si 3 luni suntem iubiti a avut relați da isi cam bateau joc de ea ca era mai mica si si eu am avut si numi mai doresc alte persoane nici eu nici ea si cu bani neom descurca eu lucrez de mic copil nu sunt genul pe bani lu mama și a lui tata si ne potrivim toata lumea se mira ca ne înțelegem asa bine nu neam certat avem încredere unu in altul nu neam mințit nu ascundem nimic unu de altul ea face profesionala eu am terminat profesionala si lucrez pot sa ne intretinem pe amândoi cunosc cupluri care la 14 ani deja au copil si sunt foarte fericiți împreună se poate sa fi fericit dacă asta iti dorești cu adevărat si am înțeles ca o sa am probleme la vârsta asta dar mai așteptăm
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
Adryan24, utilizator
Si asta vreau sa știu mai exact ca daca vine ea la mine la 16 ani ca eu as vrea sa stea cu ai ei o las dar nu vrea ea sa ne despărțim nu vrem niciunul eu atât vreau sa știu doar ca daca vine la 16 ani poate sa ne mai faca cineva ceva ca si daca ar veni ai ei so ea ea nu va merge cu ei mama ei este de acord cu mine dar tatal ei nu....

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Fuga de acasa la 17 ani Dumy44 Dumy44 Salut , am 18 ani , sunt impreuna cu o fata de 17 ani , eu o iubesc foarte mult de asemenea si ea pe mine. Noi zi de zi vorbim , ne sfatuim si foarte multe ... (vezi toată discuția)