avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului conjugal

Buna ziua! Am doi copii (2 ani si 9 luni si 6 luni) si de cand cu carantina nu ma mai inteleg cu sotul. El s-a hotarat ca nu mai vrea sa stea cu mine pentru ca s-a saturat de reprosurile mele si de comportamentul meu! Intrebarea mea este: daca imi iau copii si plec cu ei la parintii mei ( la 75 km departare de domiciliu) cu consimtamantul lui ( el m-a trimis la printi) ar putea apoi sa ma acuze ca i-am furat copii sau sa bage divort pe motiv ca am parasit domiciliul conjugal? Multumesc! Mentionez ca avem o casa construita cu imprumut din banca!
Buna ziua,
Puteti pleca fara probleme si, daca va cheama in instanta... nu se poate baza pe faptul ca ati plecat de acasa, nimeni nu pleaca de acasa cu doi copii fara motiv.
Mergeti la parintii dvs., stati acolo o perioada si poate se mai linistesc apele si va impacati, aveti totusi 2 copii de crescut.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modalitatea clasica juridica are la baza deschiderea procesului la.scurt timp dupa parasirea domiciliului conjugal pentru ca deschiderea procesului duce la lamurirea situatiei de fapt si juridice inlaturand orice dubiu de culpa a dvs.
Daca stati plecata cativa ani si deschideti ulterior procesul instanta va putea retine si culpa dvs. la.desfacerea casatoriei.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,

Puteti parasi locuinta comuna oricand, luand copiii cu dumneavoastra.

Ulterior, veti depune actiunea de divort.

Masurile grabnice, urgente,pot fi transate pe cale de ordonanta presedintiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu conjugal masterflo masterflo Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o mica lamurire in urmatoarea speta: O familie cu 3 copii, mama pleaca la munca in strainatate, tatal ramane cu copii ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Divort Dascalu Andreea Bianca Dascalu Andreea Bianca Buna seara...am decis sa divortez ca urmare a agresiunii verbale...ce ai cum pot face sa pot pleca cu fata...si in urma divorțului fata sa ramana alături de ... (vezi toată discuția)