avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Măsurători cadastrale și rectificare CF înainte de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Măsurători cadastrale și rectificare CF înainte de succesiune

Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si un Plan de amplasare si delimitare a bunului imobil. Acesta consta in faptul ca exista o casa si terenul aferent.
As dori sa stiu daca putem face succesiunea.
Mentionez ca am aflat ca la primarie adresa nu mai exista .
Dar noi avem actul de vanzare cumparare care a fost incheiat in anul 2002.
As vrea sa stiu ce demersuri putem face pentru a intra in posesia casei si terenului.

Multumesc,
Cu respect.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
IM2S4U, utilizator
Cel mai recent răspuns: IM2S4U , utilizator 17:15, 10 Iunie 2020
Contractul de vanzare cumparare este facut la notar? A-ti cumparat ma gandesc ca o parcela dintr-un titlu? Sau ce act a avut proprietarul de la care a-ti cumparat.
Da. Contractul este facut la notar.
A cumparat casa cu tot cu teren .Totul este o parcela intreaga de 700p din care 106mp e casa
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
IM2S4U, utilizator
Este in regula. Pana in 2011 se puteau face contracte de vanzare la notar cu titlu de proprietate. Din 2011 se face doar daca este intabulat terenul.

Primul pas este sa mergeti la un notar si sa faceti un certificat de mostenitor de calitate. Este necesar acest act ca sa puteti dovedi ca aveti calitatea de mostenitor dupa mama (depinde cine sunt mostenitorii toti trebuie sa mearga la notar).

Cu acest certificat de calitate un topograf autorizat o sa poata intabula casa si terenul pe mama(decedat) si pe tata. Dar declaratiile care trebuie sa le semneze mama(decedat) o sa le semnati dumneavoastra cu toti mostenitorii.

Dupa ce este intabulat terenul si cu casa cum trebuie, o sa puteti sa dezbateti si succesiunea.
Puteti dezbate succesiunea acum, fara nici o alta formalitate. De altfel, pentru dezbaterea succesiunii nici nu este obligatorie intabularea dreptului de proprietate pe numele defunctului. Deci solicitati eliberarea unui certificat de mostenitor, si nu a unui certificat de calitate. Ulterior, se va intabula in cartea funciara direct certificatul de mostenitor.
Mentionez ca am aflat ca la primarie ca adresa nu mai exista .adica strada figureaza numai pana la 100 m de casa. Mamei ii expirase C.I. si i se facuse alta provizorie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
IM2S4U, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcelare, cedare intre frati. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF In urma cu cativa ani am inceput o operatiune de parcelare. Topograful a depus documentatia la ANCPI, dar nu a finalizat si intabulat la cartea funciara. ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa Tnelly Tnelly Buna ziua. Anul trecut in data de 7.11.2019 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la un imobil, cu o persoana care cumpara imobilul compus din ... (vezi toată discuția)
Parcela pamant Bogdanstefan1985 Bogdanstefan1985 Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant. Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din ... (vezi toată discuția)