avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despagubire pentru unul dintre frati.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despagubire pentru unul dintre frati.

Buna seara. In anul 2003 am cumparat o casa impreuna cu mama mea, in valoare de 32000 Euro ,aportul in bani fiind de 50-50%. Mama mea avand suma neceara de bani din vanzarea unui apartament , pe care l-a vandut in acel an cu suma de 19800 Euro, din care 16000 Euro au constituit partea ei din casa, diferenta folosind-o la renovarea partii ei de locuinta. Acum, la aceasta data, mama noastra ( noi fiind doi frati), doreste sa-l despagubeasca pe fratele meu cu o suma de bani care sa constituie partea lui legala din acel apartament. Va rog sa n-e sfatuiti daca se poate, cum ar fi corect si legal sa procedeze mama mea in legatura cu acest subiect. Mentionez ca fratele meu sustine ca mama noastra mi-a dat mie un apartament si lui nu i-a dat nimic din acel apartament. Va multumesc anticipat. Cu respect, Adrian.
Cel mai recent răspuns: andrei adrian 67 , utilizator 11:00, 10 Iunie 2020
Fratele dvs nu are dreptul la nicio despagubire ca nu i s-a creat nicio paguba. Bunurile, daca sunt ale mamei, face ce doreste cu ele.
Mama, daca vrea sa ii dea frateui ceva, sa ii dea cu cntract de donatie la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult pentru raspuns! o zi placuta va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Daca suntem 3 mostenitori al unui apartament . unul din mostenitori ... Fdpoi* Fdpoi* Daca suntem 3 mostenitori al unui apartament . Unul din mostenitori isi doreste banii cuveniti pentru partea lui ( nu doreste sa mai fie proprietar ) dar ... (vezi toată discuția)
Partajul AlinaLavinia AlinaLavinia Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in ... (vezi toată discuția)