avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... ''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista

Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala, factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice, perenizeind cultul ipocriziei, demagogiei si iresponsabilitatii.
Uzurpatorii
Dupa o scurta perioada de incertitudini ce s-a facut simtita la inceputul anului 1990, structurile fostului P.C.R. au initiat procesul de restructurare a sistemului neo-comunist, perenizind traditiile tipice ale nomenclaturii, creind structuri adiacente de diferite orientari ( partide politice cu doctrine false ) ce au rolul de a interveni in scena politica atunci cind se contureaza o amenintare la adresa marelui consiliu al conspiratiei.
Opozitie nu a existat ci doar a fost creata artificial pentru a intretine imaginea unui sistem de stat democratic, structurile serviciului securitatii, planificatorii si ideologii fostului partid, dupa o activitate de propaganda si manipulare a opiniei, si-au realizat planul, farimitind toate incercarile timide de organizare a unei opozitii post decembriste cu persoane neideologizate in vechiul sistem.
Cind a fost nevoie au creat inscenari, au compromis personalitati pentru a impiedica initierea actiunilor de organizare, utilizind cu machiavelism media aservita, derutind si anihilind toate tendintele reformatoare .
Au reusit sa impuna legea lor neocomunista unui popor intreg, erijindu-se intr-o elita socio-economica ce tine cu orice prêt sa-si mentina privilegiile si puterea de decizie.
Puterea lor este coeziunea structurilor ( o suta de mii de persoane ce controleaza partide,ong-uri, administratie, justitie, servicii secrete, politie, armata ) intretinind in umbra relatii de interes de clan cu caracter antistatal.

Dominarea cvasi totala a institutiilor statului de catre membrii celui de-al doilea si al trilea esalon al structurilor neo-comuniste sufoca scena politica si anihileaza din start orice incercare de reforma (legea lustratiei , vot uninominal pur , revizuirea constitutiei, procesul comunismului, ), distrug arhive compromitatoare, legifereaza prescriptii arbitrare, interzic accesul la arhivele securitatii (ceea ce nu au reusit sa distruga ) pentru a nu fi desconspirati opiniei publice.
De studiat :
[ link extern ]
[ link extern ]
situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Walther , utilizator 09:23, 10 Ianuarie 2010
Cei care au venit din afara tarii au fost de parere ca Bucurestiul s-a schimbat, ca in Romania exista democratie.
Si eu zic ca exista.

O astfel de discutie este atat de grea incat nu vreu sa comentez.Ma refer la comunisti,etc.Este de necontestat faptul ca au facut si bune si rele.Si aici ma opresc.

Cei cu sange albastru sunt recunoscuti oriunde in lume.Afirmatie adevarata.

Eu cred ca si cei inteligenti sunt recunoscuti oriunde in lume.Se importa inteligenta pe bani multi.In Romania nu se considera necesar asa ceva.Marea problema este ca multi oameni de valoare pleaca din tara.Doctori, etc.Si chiar nu pot fi condamnati ca vor sa...traiasca...
Inainte de 89 fugeau.Acum pleaca...
Cam tot aia este daca analizam finalitatea practica.

In ziua de astazi chestiunea legata de bani este o necesitate.Romanii si alte minoritati ( ma refer la ceva precis) apreciaza oamenii cu bani.Nu conteaza cum ii fac, bani sa iasa.
Lumea nu intelege niste lucruri elementare pentru ca daca nu au aceasta capacitate de intelegere pur si simplu le ceri imposibilul.Cum sa inteleaga?

Atata timp cat ,,cultul furtului" va fi la mare moda si apreciere asa va fi.In ziua de astazi ( si asta exista din 90 chiar si la oameni educati) destui oameni considera ca nu conteaza cum se fac banii, doar sa iasa.

Dupa anii 90 am inteles de ce a luat domnul Vlad Tepes masuri drastice.Era ca acum.

Onestitatea, onoarea, demnitatea si respectarea cuvantului au devenit istorie.Peste ceva timp e posibil sa nu se mai stie deloc de ele daca lucrurile vor continua asa.

In ziua de astazi sunt considerati destepti cei care ii inseala pe altii, iar cei care protesteaza au o singura nemultumire, si anume ca nu au fost aceea...

In aceste conditii este normal ca mai nimic sa nu mearga.Ar fi chiar un miracol sa mearga ceva...

Adevaratele valori nu mai reprezinta nimic in ochii opiniei generale.Totul se bazeaza doar pe bani.Asa este si politica.

Stau sa ma intreb daca in ziua de astazi Nicolae Titulescu si altii ar fi existat ar fi avut sansa sa auzim de ei asa cum am auzit in istoria noastra.Este o intrebare la care sper sa nu aflu un raspuns negativ, desi am aceasta temere.

Cred ca la acea vreme furtul ( in general privit) nu era ridicat la rang nobiliar.Nu ma refer la alegeri, ci doar la notiunea de a face bani indiferent cum.

Democratia este jocul de glezne pe care-l joaca cei cu "sange albastru" ca sa-i prosteasca pe prosti. Doar o strategie de marketing. Democratia capitalismului pietei libere este natural decadenta in fascism prin evolutia in monopol si cartel. Este inevitabil. Imi pare rau, asta e adevarul. Toate institutiile asa zis democratice sunt prostituate, ca noi toti, iarasi imi pare rau, asta e adevarul. La ce sa te astepti? Asta e cultura noastra, doar n-o sa vezi cinste... nu e profitabila.

Comunismul a facut mai putin rau in 40 de ani si mai mult bine totodata decat libertinajul de dupa 89. In romanica sunt copii care mananca scoarta de copac dupa revolutie.Vreau doar sa arat ca ne-am aruncat din lac in put, si n-am invatat nimic, traim in aceeasi minciuna ca inainte.

Si saracii au intrat sa locuiasca in casele “chiaburilor” si aceste case au ajuns ruine locuite in numai cativa ani – pentru ca cine nu e obisnuit sa munceasca nu poate pretui rezultatul muncii.

N-am auzit de vreun boier dand cu mistria sau suind pe acoperis sa repare o gaura. De obicei cei saraci care nu pretuiau munca o faceau :stunned:

Problema e si va ramane cei care cred ca sunt mai speciali ca restul si nu trebuie sa munceasca, sau sa lase capra vecinului in pace. Recunosc intr-adevar doar pe cei cu sange albastru printre acestia. Si au realizari importante, un genocid dupa altul.

Poate nu stiati ca Eminescu a fost otravit de evrei. Acestia veneau cam pe vremea lui din vest de unde erau pusi pe fuga, si fiindca nu puneau niciodata mana la munca, si se faceau carciumari, camatari si ce fac ei mai bine, si furau taranii, Eminescu ii critica si-i dadea la ziar. Si-n zilele noastre te mai otravesti cu plumb daca lucrezi in justitie.

P.S. Genetic suntem la fel 99.8% si diferentele sunt "skin deep". Adica culoarea parului, ochilor, pielii si fizionomia. Cum spune Mr-T: imi pare rau pentru cei care au impresia ca cineva se naste cu intelect. Suntem produsul mediului in care crestem si ne nastem. Nu sunt vinovati cei prosti fiindca s-au nascut intr-un mediu din care nu pot iesi altceva.

P.S.2 Nimeni nu face bani inafara de statul roman, si cu asta produce inflatie si somaj. Cand cineva "face bani", in fapt saraceste pe altcineva. Faptul ca sunt apreciati vine din prostie, si-n realitate cei mai importanti oameni sunt oamenii care muncesc sa asigure lumii servicii relevante, mancare, adapost, sanatate, educatie.

P.S.3 Titlul discutiei este ridicol, nu a existat si nici nu exista comunism. Familia este cea mai des intalnita institutie comunista. Eu inteleg ca dizidentii anticomunisti sunt impotriva familiei, bunului simt, si ce a mai ramas din omenie :))
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Democratia nu constrange persoana la nimic.Nu este un joc de glezne pentru cei cu sange albastru.In democratie nu esti obligat sa fi membru de partid daca nu vrei.Cei care aveau ,,sange" puteau refuza elegant.Greu dar puteau.

Eu nu sunt lamurit care a fost treba cu Ceausescu la Revolutie.Daca nu fugea de la CC si ar fi candidat la functia de presedinte cred ar fi avut sanse in ziua de astazi ajunga presedinte...

Eu cred ca daca omul nu se naste cu o anumita capacitate ( sa zicem inteligenta superioara, este greu sa o cultive ).Poate ca peste cateva zeci de ani se va putea intampla si asa ceva.Dar, pana una alta conteaza genele.
Nu te obliga nimeni sa fii membru de partid inainte. Deasemenea oricine crede ca democratia inseamna libertatea de a face orice iarasi nu stie ce vorbeste. Iarasi citez: "Nimeni nu e inrobit mai fara de speranta decat cei care cred fals ca sunt liberi", iarasi va las sa cautati autorul. Oamenii cu adevarat maturi stiu ca nu exista libertate, stiind de fapt ce inseamna sa fii liber. Sunt si eu membru al acestei democratii si nu vad unde-mi este libertatea, si mai ales drepturile.

S-a demonstrat demult ca genele n-au nimic de-a face cu inteligenta (inafara daca ai o boala genetica). Si de asemenea s-a demonstrat ca esti asa cum esti crescut. Credeam ca e de bun simt sa stii asta, dar de fapt am dedus asta inainte sa-mi pun problema, cel mai probabil fiindca n-am crescut la tara, si mai apoi sa aflu adevarul.

Ceausescu nu scapa de executie. Chiar credeti ca l-au impuscat fiindca s-a tras in popor? Exista un singur motiv sa elimini pe cineva. Este prea "incomod".
Nu ma obliga nimeni sa fiu membru de partid pe vremea comunistilor?! In ce tzara ati trait, @w0lfshad3? M-am straduit vreo 4 luni sa aman “cooptarea”! Daca nu intervenea revolta nu prea mai aveam ce motive sa inventez pentru a nu deveni comunist cu acte! Bleah!

Democratie inseamna liberatatea de a face ceea ce poti! Nimeni nu e liber in adevaratul sens al cuvantului, dar macar avem liberatatea de a fi ceea ce putem! Repet: libertatea nu e un drept, e asumarea unui risc!

In vremea comunismului nu as fi putut fi ceea ce sunt azi! Se intrevede in ceea ce scrieti, @w0lfshad3, ca ati trait o viata de plastic! Aveti idee ca unii erau opriti pe strada si dusi la militie doar pentru ca purtau haine care pe atunci se gaseau in asa numitele “Shop”? Aveti idee ca pe vremea aceea erau unii interogati de militieni daca aveau ca prieteni cetateni straini? Aveti habar ca in era comunista nu puteau intra la facultatea de drept cei cu rude in strainatate? Nu se puteau angaja la Militie, in Aviatie, in Armata toti aceia care aveau rude in strainatate. Habar n-aveti ca unii erau interogati saptamanal doar pentru ca au avut un vecin care a indraznit sa paraseasca tzara! Despre ce scrieti dv aici? Nu cred ca am trait in aceeasi tzara!

Bineinteles ca prostii nu sunt vinovati de ceea ce sunt! Dar nici nu vor sa se “destepte” – cu mici exceptii. Te duci la oamenii sarmani de prin sate – si chiar de prin orase – si le oferi un loc de munca (cu salariul minim, e drept) dar ei refuza, pt ca salariul e mic si, scazand taxele, se ajunge la cuantumul ajutorului social pe care il obtin fara a face vreo munca (mai rar se cer acele ore obligatorii in “folosul comunitatii” ).

Comunismul a facut mai putin rau? In ce sens? Faptul ca au fost daramate casele oamenilor – nu ale chiaburilor si nobililor – care au muncit? Si-au ridicat case micii meseriasi: cizmari, olari, croitori etc (munceau pe branci pentru bani) si comunistii le-au ras casele de pe fatza pamantului pentru a face loc blocurilor din placi de beton in care au adus – in camioane, in vagoane de marfa – muncitori necalificati (dintre care multi au fost mai apoi racolati in randul militiei si al armatei). A fost un “mare bine” ca au fost luati de la munca in camp oameni care traiau bine din ceea ce produceau pentru propria gospodarie…? A fost un mare bine ca oamenii erau indoctrinati – urmele se vad si azi – cu ideea ca mijloacele de productie sunt ale muncitorilor? In care film? Cat de prost trebuie sa fie cineva incat sa creada ca strungul la care lucra ii apartinea? A fost un mare bine faptul ca nu puteam iesi la diferite congrese, simpozioane stiintifice decat daca faceam parte din “nomenclatura” sau eram “preferati” de acei indivizi? Ce a fost bine? Faptul ca traiam in bezna si in frig, ca se statea la cozi infernale pentru un kil de carne si aveam cartele pentru alimentele de baza? Prefer “raul” de azi pentru ca imi permite sa fiu altfel decat altii, pentru ca imi permite sa aleg ce vreau sa fac sau sa fiu, imi permite sa aleg unde sa merg daca vreau si daca pot. “Raul” de azi ne permite sa alegem…

Daca se va mai naste un Titulescu acesta nu s-ar putea remarca in RO – asa cum nu s-ar fi putut remarca nici in era comunista – pt ca trebuia sa fie egal cu non-valorile – iar daca dorea cineva sa evolueze profesional era necesar sa devina membru al unicului partid existent. Multumesc, nu.

Saracii dadeau cu mistria la casele chiaburilor? Probabil si posibil, dar sa nu uitam ca toate marile averi ale lumii s-au cladit de la zero. Sa nu uitam ca marile averi s-au facut in ani, din munca grea a celor care au reusit sa isi depaseasca acea conditie de rahat. “Cheagul” marilor averi e rezultatul muncii grele – ce a urmat mai apoi, cand cei care au castigat bani au vrut sa cumpere si influenta politica… lucrurile au inceput sa degenereze… Azi, “averile” sunt (in majoritate) rezultatul contractelor cu statul… Mai sunt si oameni care muncesc – si a munci nu inseamna neaparat a da cu sapa. Dar, evident, nu toti vrem sa intelegem ca “munca intelectuala” e mai bine platita decat munca fizica…

Da, se vede in casele nationalizate cat efort depuneau sa-si mentina locuinta in stare buna. Dar, deh, nu erau ale lor, erau ale statului, deci functionarii statului erau obligati sa le astupe crapatura din zid si gaura din acoperis…

Camata se facea si in vremea comunistilor – doar ca nu la vedere. Nu stiu cum au trait unii comunismul de-l vad ca pe un ideal de atins. Probabil ca in coltul apartamentului din beton, vorbind in soapta, spalandu-se ca pisica, in apa rece, bajbaind pe intuneric ca o cartita in lumina soarelui…

Si pe vremuri mancau unii copii scoarta de copac! Cine viseaza – ca altfel de unde ideea ca nu existau saraci in era comunista? – ca nu sufereau oameni de foame in “epoca de aur” a trait, cu siguranta, numai in cutia de beton si singurul drum pe care il cunostea era de acasa la munca si inapoi. Cand cineva are ochelari de cal nu poate pretinde ca vede si in stanga si in dreapta – asa ca i se poate parea frumos drumul pe care il face zilnic. Ceea ce unii n-au vazut si n-au cunoscut nu inseamna ca n-a existat! Cine se multumeste cu mediocritatea se simtea bine in era comunista – pentru ca cei care erau deasupra mediocritatii erau tinuti la nivelul mediocritatii cu fortza. Asa da, inteleg de ce unii prefera comunismul: nu pot depasi conditia mediocritatii si nu suporta sa vada ca unii se descurca. Se fura mult? Sigur – dar cei care nu fura se complac in anturajul celor care fura pentru ca le pica si lor ceva…

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)