avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dentistul da în judecata pacientul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dentistul da în judecata pacientul

Bună ziua.Mama mea avut o situație neplăcută în 5 martie a acestui an, în momentul în care s-a trezit cu o durere de măsea și a mers la medicul dentist din orașul ei. Încă din momentul întrării în cabinet, a fost efectiv expediata de acolo pe motiv ca nu are radiografie și o reprogrameaza peste 11 zile..replica acestuia fiind 'și ce îmi spui mie'.. Toată discuția din cabinetul medicului nu a durat mai mult de 2 minute, pentru ca efectiv a fost data afara, dar cu alte cuvinte!! După incidentul respectiv, întâmplarea face ca eu îl cunosc personal pe medic și am făcut o postare pe Facebook în care îmi exprim nemulțumirea fata de acesta, însă fără sa dau nume, sa etichetez sau sa pun vreo fotografie a acestuia!! Acum după 3 luni de zile.. mama mea s-a trezit cu hârtie de la tribunal, cum ca medicul dentist a deschis acțiune în instanta împotriva ei pe motiv ca i-a adus prejudicii și o obliga sa ii plătească daune de 10000 lei!! Ca să nu mai zic, ca a declarat foarte multe minciuni legate de conversația lor din cabinet.. Conversație care repet, nu a durat mai mult de 2 minute, în care nici măcar nu a apucat mama sa spună ce problema are!! Întrebarea mea este..ce șanse ar avea mama mea sa aibă câștig de cauza? În primul rand postarea pe Facebook a fost făcută de mine și nu de ea....în al doilea rand..nu i-a fost adus niciun prejudiciu pentru ca dansul își și reziliase contractul înainte ca mama sa meargă la cabinet, dansul avea doar 2,3 ore program la cabinet o zi sau doua pe săptămână, apoi a urmat starea de urgenta.. Adică nu a mai mers nimeni la dansul la cabinet pentru ca a închis.. Spune-ți-mi va rog, cum ar putea mama sa scape de problema asta.. Eu personal consider ca nu are absolut nicio vina în toată treaba asta!! Și refuzata ca pacient, data afara și data în judecata pe deasupra!!Cum oare sa fie normal asa ceva??!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
Blidariu Doina, utilizator
Buna ziua,
Depinde ce dovezi are medicul, ce strategie adopa... Nu va poate spune nimeni ca o sa castigati sigur...
Nu ar strica sa angajati un avocat, asa sansele de castig pentru dvs. cresc si puteti si recupera onorariul pentru avocat sub forma de cheltuieli de judecata daca castigati.
Scapa foarte simplu,mergănd impreuna cu dvs la un av pt o consultație.Acolo prezentati postarea,povestiți situația de fapt, av va studia cererea de chemare în judecată și va formula o serie de aparari primtr-o întâmpinare ,aparari care sa duca la respingerea acțiunii.O acțiune în răspundere civilă delictuala trebuie sa îndeplinească o serie de condiții,reclamantul va trebui să dovedească ca acele condiții sunt îndeplinite.Daca locuiti în București unde probabil sunt sute de stomatologi era o situație daca locuiti la Fălticeni unde sunt doar 2 -3 e o altă situație.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Trebuie să formuleze întâmpinare prin avocat arătând că nu sunt întrunite în cauză condițiile răspunderii civile delictuale, poate formula si cerere reconventionala daca apreciaza ca i s-a adus un prejudiciu (moral).
Contractati servicii macar de redactare daca nu va permiteti reprezentarea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa mergeti la avocat cu actele primite.
Avocatul va analiza tot si va va infoma dupa ce se vor purta si discutii confidentiale.
Trebuie vazut exact despre ce este vorba.
Se va impune si o intampinare ca sa se apere si sa propuna probe in aparare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va mulțumesc din suflet pentru răspunsuri! Problema e ca eu nu am cum sa merg cu ea la un avocat pentru ca eu locuiesc la Reșița iar ea la Buzău, ne despart 600 și ceva de km, însă am făcut printuri la postare cu reacțiile ei cu tot, sa se vadă ca a fost de fapt postarea mea și nu a ei. Nu are posibilitatea sa se apere cu un avocat, astfel ca se va reprezenta singura dacă i se va permite.In legătură cu preintampinarea, a vorbit cu un jurist sa se ocupe si sa o ajute sa o formuleze..Insa mi se pare aberant ca un medic care a refuzat un pacient, sa îl dea în judecata ca i-a adus prejudicii, în condițiile în care el nici nu s-a deranjat sa vorbească frumos cu ea, nu mai zic sa ii asculte problema sau sa o consulte.Acesta a pus și un martor o persoana care nici măcar nu locuiește în localitatea unde acesta are cabinetul, sau cel puțin îl avea la vremea respectiva..si care efectiv nu are de unde sa știe ce s-a petrecut acolo, pentru ca în cabinet era decât domnul doctor și asistenta sa. Iar postarea făcută de mine, a văzut-o el personal, întrucât eram prieteni pe Facebook și încă mai suntem și în momentul de fata..va mulțumesc oricum, inca o data, pentru răspunsuri!

Alte discuții în legătură

Malpraxis in stomatologie lilisk lilisk am iinceput acum 2 ani sa colaborez cu un dentist pentru a-mi reface dantura doar ca acel medic este total pe langa ... orice dinte imi punea imi cadea am ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilități au medicii stomatologi față de pacienți? am plătit aprox. 3500 de lei, nu am niciun bon fiscal/chitanță/factură, iar la niciun an după lucrări am probleme cu dantura dantzi dantzi Buna ziua,am fost la un medic stomatolog si am platit aprox 35000 lei si nu am niciun bon fiscal/chitanta/factura.Acum am pb cu dantura si medicul imi cere ... (vezi toată discuția)