avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul RCA targiverseaza luarea unei hotarari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul RCA targiverseaza luarea unei hotarari

Care sunt caile legale pt obligarea asiguratorului sa ia o hotrare ?
Evenimentul asigurat s-a produs ,mai exact masina mea a fost tamponata in timp ce statea la semafor . Eu eram la volan (singur) ,actele in regula si taxele la zi .
Data evenimentului - 17 ianuarie 2020 .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:12, 19 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Puteți depune o cerere de chemare în judecata împotriva societății de asigurări prin care sa solicitați repararea prejudiciului suferit. Aceasta este obligată să vă desbagubeasca pentru tot prejudiciul suferit. În dovedire, atașați cererii dovada prejudiciului suferit, precum și dovada faptului ca v-ați adresat societății de asigurări, iar aceasta nu v-a răspuns sau v-a dat un răspuns nefavorabil.
Deocamdata societatea nu a facut nici o oferta de despagubire si nici o evaluare a prejudicilui .
Accidentul a avut loc in data de 17 ian 2020 , la ora 20:33 ;
-pe constat amiabil ;
-asiguratorul a fost anuntat a doua zi
-asiguratorul a fost notificat si in 23 ian , 7 feb ,26 feb
-constatarea din partea asiguratorului e din 10 martie si numai ce se observa
-dupa cateva zile am dus masina in service pe platforma (factura transport)
-dupa alte cateva zile am primit un telefon de la service ca masina nu porneste deoarece nu are carburant
-dupa alte cateva zile am sunat la service sa vad care e situatia - de data aceasta au pus ei motorina in rezervor dar nici asa nu au reusit sa o porneasca si am fost somat sa ridic masina in termen de 3 zile
-am ridicat masina de la ei tot pe platforma (factura) .
Fiind de meserie si datorita starii de urgenta ( de dus masina in alt service nu putea fi vorba) ,m-am apucat sa fac o constatare deoarece decat sa ma sui pe pereti .
Am constatat ca nu porneste din cauza unei sigurante sarite ,plansa de bord deplasata ,scaunul soferului deformat ,sasiul deformat ,lonjeron sustinere motor deformat,arcuri de suspensie spate rupte din acelasi loc ,zavor portbagaj blocat . .
Semnaland toate acestea asiguratorului ,am primit un raspuns sec in care se reconsidera decat cele doua arcuri din care numai unul accepta ca s-a rupt in accident .
Datorita structurii specifice a acestui tip de masina ,sasiul deformat implica si celula de siguranta deformata , geometria directiei afecta iremediabil si nimeni nu poate garanta ca acoperisul panoramic/parbrizul nu vor plezni din senin apreciez o suma importanta pt reparatii .
Eu doresc sa am masina asa cum a fost .

Despre dovezi :
-dovada faptului ca m-am adresat a doua zi asiguratorului a fost in telefonul care ,intamplator s-a defectat catastrofal
-dovada ca am depus personal o notificare in 23 ian . nu exista deoarece nu am primit numar de inregistrare sau altceva
-dovada ca am notificat telefonic asiguratorul e numai la ei
-dovada ca am notificat fizic asiguratorul la centru de daune local in 26 feb. se afla la asigurator
-dovada ca am dus masina in service e decat o foaie nesemnata .
Mesajele catre asigurator via internet au disparut intamplator .
Ciudat cum toate dovezile dispar sau sunt invalide d.p.d.v juridic .

Deocamdata doresc sa fac toate demersurile pt rezolvarea amiabila a problemei deoarece simt un iz de reavointa din partea mea daca merg direct pe calea judecatii si apoi suntem in Romania .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In aceasta situație, mai încercați o data sa faceți o notificare societății de asigurări prin care sa ii solicitați sa va despăgubească. De aceasta data va recomand sa o trimiteti prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Astfel veți putea dovedi (într-un eventual litigiu in instanta) ca i-ați notificat prin confirmarea de primire pe care o veti primi.

Menționez că in fata instantei, in situatia in care nu va veți repara mașina, veti putea solicita proba cu expertiza prin care sa se constate daunele suferite. Dacă aveți de gând sa o reparați pana atunci puteți face aceasta expertiza pe cale extrajudiciara.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți o sesizare la ASF.
Să faceți o nouă notificare unității de reparații este, după părerea mea, pierdere de timp. Faceți o sesizare la ASF de la care trebuie să primiți răspuns în termen de 30 de zile. Dacă răspunsul de la ASF este necorespunzător vă adresați instanței de judecată.. La termenul la care se solicită probele ce se solicită să fie administrate solicitați admiterea efectuării unei expertize tehnice judiciare auto și chiar numirea expetului. Efectuarea exertizei poate face obiectul unui alt dosar având drept obiect asigurarea de dovezi.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dauna rca - asiguratorul nu vrea sa ia in calcul reconstatarea valeantudor valeantudor Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am avut un accident in aprilie 2016 iar cel care m-a tamponat era asigurat. Am fost la constatare insa ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)
Dauna la auto inchiriat Elia Ionita Elia Ionita Am inchiriat o masina de la City Link si in 6 august am facut accident. Dupa 3 luni mi-au trimis notificare ca e dauna totala. Pe parcursul acestor 3 luni am ... (vezi toată discuția)