avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obligativitate sustinere test de verificare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obligativitate sustinere test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație

Buna ziua
Pentru neacordarea prioritatii de trecere a unui pieton la o trecere de pietoni, cf art 100 alin (3) lit b) din OUG 195/2002 republicata privind circulația pe drumurile publice mi s-a retinut/suspendat permisul de conducere( suspendat exercitarea dreptului de a conduce) pe o perioada de 30 de zile ca sancțiune contravenționala complementara si aplicat o amenda contraventionala de 4 puncte -amenda in valoare de 580 lei(1/2 din minim de 290 lei), fiindu-mi eliberata dovada înlocuitoare cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile .
Fac precizarea ca neacordarea prioritatii de trecere nu s-a soldat cu uciderea sau vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii pietonului/persoanei ori cu producerea unui accident de circulație din care sa rezulte avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
In acest sens intreb daca pentru redobandirea permisului dupa perioada de suspendare este obligatorie (pana la expirarea perioadei de 30 de zile de suspendare a dreptului de a conduce) sustinerea testului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație la serviciul poliției rutiere prevazut de Art 106^1 alin (1) lit b din OUG 195/2002 republicata privind circulația pe drumurile publice.

Multumesc mult pentru un eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:52, 10 Iunie 2020
Nu trebuie sa susțineți nici un test. Ca regula generala testul se susține pentru reducerea pedepsei. Cazul de la 106^1/1/b se sancționează cu 60 de zile suspendare permis. Nu există reducere la zero.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere Catalin_de_la_Berlin Catalin_de_la_Berlin Buna ziua. In luna septembrie 2015 am fost implicat intr-un accident rutier in care am fost scos vinovat pentru neacordare de prioritate. Datorita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)