avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți ...

Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți neinfectati care sa fie alăptați de mame infectate cu Covid-19.
Am inteles ca au in lucru asa ceva.
Ati auzit de asa ceva sau este doar un zvon?

Este o forma de infectare a noilor născuți daca se va adopta un astfel de ordin.
Noii născuți nu sunt infectati atunci cand se nasc chiar daca mamele sunt infectate cu Sars-Cov-2.
Cu ocazia alăptării se vor infecta foarte probabil.
Nu înțeleg logica unui astfel de ordin care am impresia ca l-au vrut unii medici care se pare ca au idei extrem.de proaste.

Sa expui niște noi născuți la virusul Sars-CoV-2 nu poate fi in niciun caz o idee buna.

Oare mamele infectate ar fi de acord sa isi alăpteze bebelușii sanatosi?

Nu am in vedere ipoteza in care atat mama cat si copilul este infectat cu Sars-Cov-2.
Intr-o atare ipoteza este altceva.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:11, 22 Martie 2021
Doamne-fereste , domnule avocat , oare ce aberatii mai circula in chip de zvon ? Alaptarea unui copil e o chestiune atat de intima , cum sa se vare statul cu reglementari ? Pana la urma , laptele matern este un fluid corporal , produs de un organism si cu acestea nu-i e nimanui recomandat sa intre in contact - fireste , mai putin propriul copil cu care oricum ai fost in legatura nemijlocita 9 luni . Cine ar putea sti cu ce altceva ar mai putea fi infectata respectiva mama ? Nici o femeie intreaga la minte nu ar accepta asa ceva pentru copilul ei , si fara acceptul parintilor ar fi imposibil . Sunteti om al dreptului , spuneti-ne dvs. daca ar putea exista o asemenea reglementare legala ( care sa fie si constitutionala si sa nu incalce un drept fundamental ) .Daca o mama nu isi poate alapta copilul din diverse cauze , exista lapte praf , eu-una- nu as accepta o doica .
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
Eu am informații sigure ca se analizează asa ceva.
Am zis de zvon tocmai pentru ca este ceva cu adevărat aberant dar sunt medici care asa ar vrea.
Nu știu la nivelul ministerului sănătății ce specialisti sunt si cine va analiza.
Eu nu am avut încredere ca autoritățile române se vor descurca pana sa intre virusul in tara desi toti aveau încredere și nu am gresit.

Oricum, si daca s-ar emite un astfel de ordin ar putea fi aprobat dar este bine sa nu existe asa ceva nici măcar pentru o secunda in vigoare asa ceva.
Eu as considera ca se incalca legea penala daca s-ar emite un astfel de ordin si ar trebui sesizat parchetul.

Problema nu este numai aceea ca s-ar infecta noul nascut ci si personalul medical care are obligatoriu contact cu bebelușul.
La noii născuți nu este ca la adulți și trebuie sa ai contact direct cu el.
Deci, un astfel.de ordin ar duce si la infectarea a mai multor persoane de contact cu noul nascut.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu nu m-am gandit din punctul de vedere al infectiei covid , ci din cel al unui cetatean care recunoaste statului dreptul de a reglementa multe , dar nu chiar orice . Cred ca s-ar depasi o granita care nu poate fi -in mod normal - trecuta . Cine stie ce medic cu mintea pe bigudiuri a pritocit o asemenea aberatie ( nu ca nu ar mai fi fost , chiar recent , medici cu renume ) .Ministrul sanatatii nu cred ca ar lua in considerare o asemenea idee , toate masurile care s-au luat au fost anuntate publicului mult inainte , daca ar fi pe masa asa ceva cred ca s-ar afla .
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
Si eu sper ca ministrul sanatatii sa nu ia in seama o astfel de propunere pentru ca degeaba purtam masti pe strada daca se produc focare de infectari in spitale.
Mai exista si o criza de medici iar asa ceva ar duce accentuarea unei astfel de crize medico-sanitare.

Medicii din ATI au ajuns la capatul puterilor si fiecare infectare duce la alte infectari, iar daca te joci cu virusul acesta nu iarta.
Este posibil sa fi fost si vreo mamica infectata cu ceva relatii care sa fi vrut sa alapteze chiar daca este infectata si acest lucru sa fi generat o astfel de propunere.Se pare ca sunt si medici care de abia asteapta sa deschida Cutia Pandorei.
Eu insa chiar nu le pot intelege logica.
Este adevarat ca in materie de virusologie multi medici sunt complet depasiti dar totusi, este mai mult decat evident ca, o astfel de masura ar duce la un risc iminent de infectare intrucat in cazul noilor nascuti exista un contact direct intre cadrele medico-sanitare si le revine lor sarcina de a se ocupa de acesti bebelusi care nu se pot hrani singuri.
Nici nu ajuta cu nimic infectarea noilor nascuti pentru ca imunitatea ii ajuta prea putin timp si, in plus, pot ramane si cu sechele asa cum este si in cazul unora dintre tinerii vindecati de Covid-19.Daca a fost vorba de o mama iresponsabila trebuia sa existe si medici cu capul pe umeri si sa nu se lase influientati.
Asadar, o astfel de masura nu ar duce la altceva decat la un risc iminent de infectare a noilor nascuti si a cadrelor medicale si la zadarnicirea combaterii infectiei cu Sars-Cov2 printr-o incurajare iresposabila de transmitere a acesteia.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De la o mica neatentie de acest fel putem ajunge ca bulgarii care au atat de multi medici contaminați incat apelează la studenții de la medicina.

[ link extern ]

Ei stateau mult mai bine decât noi in primavara dar acum sunt loviți foarte tare de noul coronavirus.
O mica neatenție poate genera cu usurinta asa ceva si in România.
Nu stam bine dar putem sta mult mai rău in caz de neatentie.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)