avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Cine plateste amenda in magazin daca clientul intra ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Cine plateste amenda in magazin daca clientul intra fara masca?

Daca un client intra fara masca in magazin, cine plateste amenda? Daca casierul îl încasează plateste amenda sau clientul e cel care primește amenda? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:44, 10 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clientul si paznicul.

Mie imi pare aiurea sa amendezi casierul din moment ce, clientul fara masca s-a plimbat in magazin si casierul a luat banii la finalul plimbarii clientului.
Scopul legii este sa nu se intre in magazin fara masca si nu sa nu fie servit clientul.
Daca ar fi sa intelegem legea altfel, ar insemna ca oricine poate intra in magazin ca sa se plimbe fara masca si fara sa cumpere nimic pentru ca a venit doar pentru o plimbare.
Sper ca ati inteles acum...

Asadar, cine are atributia de a selecta cine intra in magazin trebuie sa fie amendat.
Daca casiera este si paznic atunci poate fi amendata dar trebuie sa rezulte si din fisa postului acest lucru.

Firma vanzatoare poate fi ea amendata.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pe economie pentru vanzatori otto2007 otto2007 Buna ziua, As dori sa stiu care este salariu minim pe economie pentru vanzatori in prezent , potrivit legii si care este diferenta intre vanzator si lucrator ... (vezi toată discuția)
Reclamatie opc garagas43 garagas43 Imi cer scuze si va rog un sfat… Fiica mea are un magazin profil petshop.Intr-o zi fiind plecata dupa marfa am ramas eu asteptand.A venit o d-na care ... (vezi toată discuția)
Dreptul de selectare a clientelei marsi marsi Buna ziua, As dori sa stiu daca un magazin isi poate rezerva dreptul de a selecta clientela si pe baza a carui motiv? Daca ai fost intr-un magazin de mai ... (vezi toată discuția)