avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare daune constructie defectuasa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare daune constructie defectuasa

Detin o parcela pe care am decis construirea unei cabane din lemn rotund.

Proiectarea si constructia structurii cabanei (inclusiv structura acoperisului) a fost realizata de o companie specialista in astfel de constructii din lemn rotund - Compania X. Pentru aceasta cabana am avut nevoie de o fundatie din beton care a fost realizata in regim propriu confirm proiectului produs de Compania X. Acoperirea structurii (cu tabla) a fost realizata prin intermediul unei alte companii (Compania Y).

In urma unei furtuni destul de grave, jumatate din acoperis a zburat cca 10-20 metri inclusiv bucatile din structura, care pareau prinse doar in cateva cuie mai mari. Luand legatura cu cei de la Compania X pentru a incerca o remediere a situatiei, raspunsul lor a fost "din cauza lipsei geamurilor (cabana fiind in constructie) si a curentului creat in interior, acoperisul a zburat".

Compania X in contractul lor au prevazut o garantie de 40 de ani pentru constructie si lucrarile efectuate. Aceeasi companie a realizat si proiectul initial al constructiei.

Cum pot recupera daunele? (lucrarile nu au fost asigurate)
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:09, 12 Iunie 2020
daca amiabil nu va intelegeti... doar in instanta.
Se vor face expertize... si apoi o sa decida instanta ce si cum...
Nu a avut nici unul ideea de a pune cate panouri de OSB, nu stiu..., in geamuri pentru a nu se mai produce fenomenul de suctiune si smulge acoperisul?
Asta inveti ca inginer in facultate...
Nu spun ca poate se puteau prinde mai bine si acele componente ale acoperisului...
dar toate astea o sa le stabileasca expertul, daca va hotarati sa mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Necesita autorizatie constructie? _Alin_ _Alin_ O casa, cabana de lemn pe piloni necesita autorizatie de constructie? Am discutat cu unii din prietenii mei despre case, proiecte, materiale, s.a.m.d., ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie anexa LauraMalina LauraMalina Buna seara, Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)