avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Plata impozit la vânzarea imobilului de pe firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Plata impozit la vânzarea imobilului de pe firma

Buna ziua
Situatie: O societate comerciala srl a cumpărat în anul 1998 un imobil , casa cu trei camere construita în 1962 și teren aferent de 360 mp., în care stabilește sediul social al firmei. In anul 2000 obtine autorizație de construcție pentru schimbare de destinație din rezidențial în birouri și transforma o bucătărie de vara anexa in magazin general pe care o unește cu casa rezultând un corp comun - magazin general , sediu firma și birouri, recepționata in 2002, inregistrata la impozite și taxe, cadastrata si inregistrata la ocpi. In anul 2020 se ia hotărârea de a vinde acest imobil către o persoana fizica la prețul de piata.
Intrebare; Care ar fi impozitele sau taxele de plătit de părți in urma acestei tranzacții având în vedere ca valoarea de impozitare este de 100 000 lei iar valoarea de vânzare al imobilului este de 420 000 lei.
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 22:46, 14 Iunie 2020
Buna seara,

Depinde ce plateste firma dvs impozit pe profit sau impozit pe venit micro, daca aveti sau nu cod de tva.

In cazul impozitului pe veniturile microintreprinderii achitati 1% sau 3% la valoarea de vanzare : 1%*420.000

Valoarea de impozitare nu are nicio relevanta cu privire la taxele cu ocazia vanzarii.E utila doar la DITL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidential daria albu daria albu Detin un imobil cu destinatie mixta conform AC (locuinta +spatiu comercial la parter).De ce ma obliga primaria sa platesc impozit cu regim nerezidential pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se factureaza vanzarea unui imobil apartinand unei firme? ana.infoserv ana.infoserv Cum se factureaza vanzarea unui imobil apartinand unei firme din Romania, platitoare de TVA, cu impozit micro, catre o firma din UE, la randul ei platitoare de ... (vezi toată discuția)