avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit nerezidential
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit nerezidential

Detin un imobil cu destinatie mixta conform AC (locuinta +spatiu comercial la parter).De ce ma obliga primaria sa platesc impozit cu regim nerezidential pentru spatiu (restant cica din 2016) daca casa nu este locuita,nu s-a desfasurat nicio activitate economica ,nu a fost inregistrata nicio firma si pana in prezent am platit impozit cu regim rezidential ? destinatia finala fiind cea de locuinta.Cei de la taxe si imp.au zis ca nu-i intereseaza daca este sau nu act. economica ,ci doar ce scrie in autorizatie.
Va rog sa ma lamuriti cu acest impozit!
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:35, 16 Iunie 2020
ce ati scris in declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului pe cladiri?
mi-au dat-o sa o completez,inca nu am depus-o
ati terminat/ receptionat cladirea cel putin din 2016 si inca n-ati depus declaratia?
La inregistrarea cladirii in 2008 a fost cu regim rezidential. Luna aceasta cand am vrut sa platesc imp. pe 2020 mi-au spus ca trebuie sa fac alta dec.fiscala pt..ca e cladire mixta si trebuie sa platesc impozit diferentiat.
daca in 2008 autorizatia de construire era pe regim mixt si dvs ati declarat-o rezidentiala pe toata, ati facut un fals.
DITL nu-si bate capul cu asta fiindca are nevoie de bani (sa te judeci pentru un fals pentru cateva zeci de mii de lei n-are rost). 2016 este anul cel mai indepartat care le permite sa va ceara banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit locuinta lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc un raspuns si o lamurire la urmatoarea situatie: Ca persoana fizica detin o locuinta P+1 in suprafata totala de 187mp(93.5 parter si ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)