avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cine o sa fie noul presedinte al Partidului Social ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cine o sa fie noul presedinte al Partidului Social Democrat

Pentru ca pe zi ce trece , devine tot mai evident ca Mircea Geoana nu o sa mai fie multa vreme presedintele PSD , diversele grupuri de influenta din PSD incep sa-l atace mai voalat sau in mod direct , acuzandu-l pe Mircea Geoana de pierderea alegerilor , deoarece in confruntarea directa cu Traian Basescu , urmarita cu mare interes de electorat , PSD-ul si aliatii sai au pierdut multe voturi , imediat dupa turul I , Mircea Geoana fiind practic invingator .

Toate acestea fiind scrise , consider ca este doar o chestiune de timp pana cand Mircea Geoana nu o sa mai fie presedintele PSD , in cursa pentru presedentia partidului fiind deja inscrisi multi membrii marcanti ai PSD , Miron Mitrea , Sorin Oprescu , Victor Ponta , Adrian Nastase si multi altii , asteptand doar momentul prielnic pentru a-l debarca pe Mircea Geoana .

Dumneavoastra , cam care credeti ca o sa fie noul presedinte al PSD , sau cine are cele mai multe sanse .

Eu il vad presedinte PSD pe Sorin Oprescu , deoarece prin inscrierea lui Sorin Oprescu in PSD , PSD ar putea avea vizibilitate , si pentru ca este sustinut de Ion Iliescu si multe alte grupuri de interese .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:30, 24 Decembrie 2009
L-as prefera pe Cristian Diaconescu - fostul ministru de externe a prelua conducerea partidului, pentru coloana vertebrala de care a dat dovadain timp si diplomatia personala, fiind in general neutru fata de fractiunile interne ale partidului , dar personajele de acest gen chiar daca sunt bine pregatite si au si moralitate nu au sanse de a fi conducatori . Intr-o confruntare cu personaje gen Basescu, Mitrea sau Nastase ar fi avut sanse mai mari de a castiga batalia electotala . Ponta exclus, numai daca trage socrul lui sforile ar avea ceva sanse dar si acelea sunt infime iar Oprescu iarasi nu cred deoarece grupul lui Iliescu e tot mai redus .
Mitrea cred ca va devenii viitorul presedinte al partidului .
@Alcibiade- Miron Mitrea presedintele PSD? hahaha...ce gluma buna!
@Romania_Inedit - varianta Sorin OPRESCU o vad viabila in conditiile "deportarii" lui MIrcea Geoana de la conducerea partidului! Are sustinere , este bun in relatiile cu oamenii , are un discurs care place oamenilor(doar i-au dat 4 % voturi...pot sa rad? hahaha)....sa vedem insa cum ii ies analizele medicale ....fiindca viitorul presedinte al PSD este , in viziunea mea , si viitorul candidat pentru presedentia Romaniei in 2014! Deci obiectivul este pe termen lung , nu pe 2-3 ani de zile! Iar , fara suparare, dl.Oprescu , fizic , cam scartaie....nu sunt doctor dar ma uit cu ingrijorare ca nu pare in stare sa fie apt 10 ani! In mod cert nu este ca tatuca Ilici! Longeviv , carismatic si in forma de zile mari !Pe Sorin Oprescu il vad foarte bine acolo unde este - ii vine ca o manusa postul de Primar General!
Eu vad mai degraba in fruntea PSD-ului o persoana gen Victor PONTA ....doar ca ii trebuie un pic mai mult tupeu in sensul bun al cuvantului! Mie imi place sincer foarte mult ca om politic si a dat dovada de consecventa si caracter in sustinerea unui proiect! Plus ca indeplineste conditiile: are experienta politica, este tanar , are o imagine de tehnocrat si diplomat si poate sa isi creeze in jurul lui un nucleu tare care sa il sustina!
Am zis!:D
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Stimati colegi, un subiect mai important in acest forum nici ca se putea gasi. bafta !! dimineata ma voi gandi doar la aceasta tema. Regards,
In tarile civilizate lumea iese in strada si isi urla parerea dar la noi, majoritatea si-o spun intre 4 ochi/PC online/ haideti sa iesim in strada sa dezbatem subiecte politice :stunned: , ca oricum tara se indreapta la mai mare ;)
romania inedit a scris:

Pentru ca pe zi ce trece , devine tot mai evident ca Mircea Geoana nu o sa mai fie multa vreme presedintele PSD ,.....

Sunt unele comunitati la noi in tara dar mai ales in occident unde vecinii se inteleg foarte bine intre ei.
Dar stiti de ce?
Pentru ca sunt educati sa nu se uite in curtea vecinului!!!
adriantot a scris:

romania inedit a scris:

Pentru ca pe zi ce trece , devine tot mai evident ca Mircea Geoana nu o sa mai fie multa vreme presedintele PSD ,.....

Sunt unele comunitati la noi in tara dar mai ales in occident unde vecinii se inteleg foarte bine intre ei.
Dar stiti de ce?
Pentru ca sunt educati sa nu se uite in curtea vecinului!!!

Eu cred ca trebuie sa ne uitam si in curtea vecinului , deoarece daca izbucneste un incendiu , ne poate face pagube si noua .

Nu cred ca Victor Ponta e bun de presedinte , pentru ca este inca necopt pentru aceasta functie .

Nici Mircea Geoana nu a fost pregatit , si uite ce a iesit .

Sorin Oprescu este bun pe termen scurt , pentru a reda optimismul in PSD si a se face reglarile de conturi din teritoriu .

La Olt astia de abia asteapta sa-i de branci lui Ion Toma si sa-l puna in loc pe Stanescu sau Florin Iordache .

Alte discuții în legătură

Victor ponta, noul presedinte al partidului social democrat ContSters119945 ContSters119945 Ce parere aveti despre alegerea lui Victor Ponta in functia de presedinte al Partidului Social Democrat? Personal, consider ca era nevoie de o schimbare la ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)