avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca la OSIM daca altcineva are un SRL ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca la OSIM daca altcineva are un SRL cu acelasi nume

Buna ziua,
Intrebarea mea este daca este posibil sa inregistrez o marca (sa zicem Alb Negru) la OSIM in cazul in care exista deja o firma, Alb Negru SRL, deja infiintata, neexistand nici o marca inregistrata la OSIM cu acest nume pana in momentul de fata?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2020
Lukas100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lukas100 , utilizator 21:13, 17 Iunie 2020
L 84/1998 - Art. 6
.............................
(4)O marca este, de asemenea, refuzata la inregistrare sau, in cazul in care a fost inregistrata, este susceptibila a fi anulata daca:
.....................................
b)drepturile decurgand dintr-o marca neinregistrata sau dintr-un alt semn utilizat in activitatea comerciala au fost dobandite inainte de data de depozit a cererii de inregistrare a marcii ulterioare ori, dupa caz, inainte de data prioritatii invocate prin cererea de inregistrare a marcii ulterioare si daca acea marca neinregistrata sau acel semn utilizat confera titularului sau dreptul de a interzice utilizarea marcii ulterioare;
Se poate intelege ca o firma are drepturi de marca asupra numelui firmei? adica are prioritate la inregistrarea numelui firmei ca marca?
pare limpede, nu?
eu cred ca mai important este faptul ca denumirile de marci sunt pentru (categorii de) produse, nu pentru firme.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)
Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)