Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMOBIL SOCIAL VANDUT ILEGAL LEGEA 122/95 AJUTOR!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMOBIL SOCIAL VANDUT ILEGAL LEGEA 122/95 AJUTOR!

Buna! poate cineva ma poate ajuta si pe mine cu problema mea:

In 2005 parintii s-au despartit.initial mama a fost de acord sa vanda (dar numai stie daca a semnat ceva-presupun ca da) dar despartindu-se a plecat si nu s-a mai interesat de nimic. Tata a continuat cu "vanzarea" casei.

Casa in sine este o casa de la stat pe caz social din 94 cand au aplicat parintii mei. Se pare ca au cumparat in rate casa si imediat tata a vandut-o dar nu legal. Pt ca in legea 122/din 95 zice clar ca nu este voie sa se vanda o casa de la stat 10 ani. Abia dupa 10 ani se poate. Deci nul.

Tata cu domnu x au facut ma gandesc o promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu o suma de 15 mii de euro in 2005. Pt o casa de 70 mp cu ceva terasa si o camara de lemne, in Timisoara in zona centrala.
Banii i-a primit cum i-a primit in rate si nu stiu daca toti.

Toata lumea a uitat de casa pana acum in 2020 cand am sunat la primarie sa caut alte informatii pt tata ( a decedat in decembrie 2019). Atunci am aflat ca tata este inca proprietar pe casa si intregistrat la primarie si ca pe CF tot el si mama sunt. Pana si impozitul este platit in 2020. Pt ca ma gandesc ca domnu x stie ca ce a facut nu este legal si nu poate sa treaca casa pe numele lui fara semnatura lu tata si mama.

El deja a investit in ea, a ridicat mansarda. Fara autorizatie de constructie tin sa precizez pt ca domnu x lucreaza bineinteles la stat si pe internet am gasit ca, casa este trecuta in declaratia sa de avere. Dar cum? fara adresa si doar Timisoara si doar cu 70 mp fara sa spuna ca a ridicat mansarda. Pe google earth se vede clar ditamai casa. El s-a extins din fata in spate si acum are toata curtea, cumparand si intrarea de la pod de la fostii vecini.

Intrebarea mea este, care sunt sansele sa o iau inapoi? Pe casa notaru a gasit o PROMISIUNE. dar ce inseamna asta? dc nu a trecut casa pe numele lui dupa 10 ani? dc plateste impozitu in numele lu tata? Mama este plecata in germania si stablita si daca se afla ca are proprietate in Romania poate sa aiba probl. serioase cu fiscu. Noi nu stiam nimic pana acum 1 sapt.
Dupa ce facem succesiunea si sunt eu trecuta impreuna cu fratele meu pe casa, deocarece mama renunta la partea ei, si avem actul de proprietate in mana, ce fac cu el?

Cum pot sa scap de domnu ala care a facut o totala imbarligatura cu tata si noi am ramas pe drumuri? noi nu am primit nici macar 1 leu sa luam o inghetata.

Nu sunt rea de inima, dar in 2005 noi copii nu am avut nici un cuvant de spus atunci. Acum ca numai e , si stiind ca a facut ceva ilegal , cred ca este dreptul nostru sa ne obtinem casa copilariei inapoi.

Ma gandesc ca va trebui sa dam inapoi cei 15 mii de euro. ok total deacord. Dar poate cere si daune de interese daca in sine actul de promisiune este ilegal? nerespectand perioada de 10 ani? eu cred ca e nul . Ce parere aveti? Imi cer scuze de povestea mea ff lunga.


O seara faina si multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: ACarst , utilizator 00:48, 27 Iunie 2020
Multumesc de raspuns. Noi nu locuim in aceeasi localitate, ci in strainatate, plecati din 2011...

~ final discuție ~