avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situație dificila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situație dificila

Buna sera,

Ma aflu intr-o situație dificila si as avea nevoie de un sfat. In februarie 2020 m-am intors din CCC la 1 an si 10 luni pentru a beneficia de stimulentul de inserție. Fata care a fost angajata pe locul meu este si acum pe acel post, fiind angajata cu contract de munca pe perioadă nedeterminată, desi eu am avut contractul suspendat doar. De cand am depus cererea de revenire am fost anunțată ca ma baga in somaj, dupa s-au razgandit. In martie am depus cerere pentru legea 19, iar mi s-a spus ca ma baga in somaj...dupa s-au răzgândit. Luni, pe 15 iunie cand am revenit din legea 19 mi-au dat preavizul de 20 de zile la prima ora. Luni am cerut sa mi se arate contractul colectiv de muncă si de atunci, zilnic contabila ma amana spunandu-mi ca trebuie sa il caute ca nu stie unde l-a pus. Tot de atunci sunt bagata zilnic in ședință si sunt "umilita" ca nu le place atitudinea mea, ca cer sa citesc acte etc. Astazi, probabil ca au vazut ca tot insist pe CCM mi-a spus seful ca poate sa anuleze preavizul si sa raman la firma sa o ajut pe o colegă ( nu pe vechiul post ocupat de persoana venita in locul meu ). Sincer, simt ca nu mai am puterea sa mai raman. Am fost efectiv terorizata psihic cu aceste amenintari constante de concediere care s-au si concretizat acum...cu preavizul. Am impresia ca s-au razgandit pentru nu vor sa arate CCM ul sau pentru ca s-au interesat ca nu au voie sa ma dea afara in plara stimulentului. Nu știu ce sa fac, nu mai am nici pofta de mancare. Sincer, dupa atata stres, cand am primit preavizul am simtit ca o usurare, incat am inceput sa si plang. Mi s-a reprosat si ca am cerut legea 19 desi mai sunt mame in firma si nu au cerut asa ceva. Daca anuleaza concedierea sunt obligată sa rămân? E normal cum se comporta ei?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 21:51, 24 Iunie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

Puteti reclama neregulile de la locul de muncă Inspecției Muncii sau Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar poate sa anuleze preavizul fara acordul meu? Daca nu semnez?
In principiu, poate renunta la concedierea dvs.
Fara sa ma anunte in prealabil?
Daca v-a anuntat ca intrati in preaviz, atunci consider ca trebuie sa va anunte si ca renunta la concediere.

Alte discuții în legătură

Concediere in plata stimulentului gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, tocmai am primit preaviz de 20 de zile pentru concediere in baza articolului 65. Situatia mea este urmatoarea: m-am aflat in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Clarificari legea 19/2020, stimulent de insertie si concediere gabrielle_24 gabrielle_24 Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie: in prezent sunt in somaj tehnic pana pe 14 mai, pe 15 mai ar trebui sa revin la serviciu. As dori sa imi reiau ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie victoriavic victoriavic Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul ... (vezi toată discuția)