avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire

Bună seara. Am şi eu o întrebare în legătură cu o moştenire a tatălui meu. Părinţii mei au divorţat acum aproximativ 5-6 ani. S-a pronunţat divorţul şi partajul recent. Părinţii au împărţit bunurile până la acel moment. Între timp tata a aflat de o moştenire mai veche, este vorba despre un teren care este destul de scump. La momentul acela, mama nu a ştiut nimic despre teren, iar tata a ţinut ascuns lucrul acesta până a intrat în posesia moştenirii. În partaj nu a fost inclus şi terenul pentru că nu s-a ştiut nimic de el. Mama are vreun drept asupra terenului ?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
Alin213, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:03, 19 Iunie 2020
Bună seara,

Nu, mama dumneavostră nu are niciun drept asupra acelei moșteniri, cu excepția cazului în care defunctul a lăsat testament și a specificat expres ca și mama dumneavostră sa beneficieze de el.

Prevederea legala Incidenta este art. 340 din Codul civil potrivit caruia:
"Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;"

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Mostenirea e bun propriu, asa ca si daca zicea si daca nu, nu imparteau ce a mostenit.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îmbunătățiri Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara. Succesiune se dezbate la judecătorie. Mama și cele doua fiice. Una din fiice a rămas în casa părintească și a făcut mici îmbunătățirii ... (vezi toată discuția)
Bună seara!- succesiune in cazul decesului unuia dintre soti Chiș Nicoleta 7 Chiș Nicoleta 7 Împreună cu fostul soț am o garsonieră, în cazul în care unul din noi decedează cum se face succesiunea, mentionez că am doi copii, unul e major. (vezi toată discuția)
Vă rog mult putin ajutor. Mija Adela 7 Mija Adela 7 Bună. Bunicii mei decedati au un teren agricol, unchiul meu la dat la cineva doar cu titlu de proprietate si nu stiu daca sa facut ceva in scris. Primaria ... (vezi toată discuția)