avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara!- succesiune in cazul decesului unuia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara!- succesiune in cazul decesului unuia dintre soti

Împreună cu fostul soț am o garsonieră, în cazul în care unul din noi decedează cum se face succesiunea, mentionez că am doi copii, unul e major.
Bună seara,

În cazul în care unul dintre dumneavostră decedează, în primul rand va fi necesara partajarea garsonierei. Ulterior, în masa succesorala va întra partea din garsoniera ramasa soțului decedat. Fiecare copil va avea dreptul la 1/2 din moștenire.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Imi spuneți vă rog partajarea garsoniere cum se face?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
Chiș Nicoleta 7, utilizator
Contează ce cota parte din dreptul de proprietate aveți fiecare. Verificați in contractul de vânzare, dacă garsoniera a fost dobândită în acest mod, și vedeți ce cota parte aveți. De regula, cota este de 50%.

Pentru partajarea garsonierei, puteți merge la un notar și solicitati ieșirea din indiviziune și atribuirea către dumnevoastră a unei cote din garsoniera sau atribuirea acesteia in totalitate către dumnevoastră (în aceasta situație, va trebuie sa plătiți fostului soț contravaloarea cotei din garsoniera care aparține acestuia). În fata notarului se poate face partajul doar dacă exista înțelegere între dumneavostră și fostul sot. In caz contrar, trebuie sa va adresați instantei de judecata cu aceleași solicitări.

În situația in care nu ați fi divorțat, trebuia sa solicitați lichidarea regimului matrimonial și partajarea bunurilor comune.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parte apartament Puiu1958@ Puiu1958@ Care este metoda cea mai simpla de a ceda partea ta din apartament în cazul unui divorț fără partaj, fără pretenții. (vezi toată discuția)
Îmbunătățiri Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara. Succesiune se dezbate la judecătorie. Mama și cele doua fiice. Una din fiice a rămas în casa părintească și a făcut mici îmbunătățirii ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri Elenpasca Elenpasca Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui??? Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)