Buna ziua. Eu din cauza ordonanței de urgență din ccc am intrat direct in șomaj tehnic, dar acuma cei de la firma m-au anunțat că nu pot să mă mai primească înapoi că ca desfinteaza postul. Eu am reușit să îmi bag actele pentru stimulent, dar conform legii pe perioada acordării stimulentului nu au dreptul de a mă concedia. Se mai aplică asta sau ce ii de făcut?
Normal si legal societatea nu poate desfiinta postul respectiv,statul luand masura decontarii somajului tehnic angajatiilor tocmai pentru a se mentine locurile de munca,ca un ajutor pentru angajatori.Somajul tehnic este considerat vechime in munca,deci e legal si stimulentul de insertie.Si da,este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raportului de munca salariatei care se afla in plata stimulentului de insertie,dar aceasta o singura data pe o perioada de 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.Dupa somajul tehnic,angajatii beneficiaza prin grija statului de plata a 41,5 la suta din salariu,asa incat angajatorii sa nu procedeze la desfiintarea posturilor.
Stimulent insertie
victoriavic
Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul ... (vezi toată discuția)