avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua. Eu din cauza ordonanței de urgență din ccc am intrat direct in șomaj tehnic, dar acuma cei de la firma m-au anunțat că nu pot să mă mai primească înapoi că ca desfinteaza postul. Eu am reușit să îmi bag actele pentru stimulent, dar conform legii pe perioada acordării stimulentului nu au dreptul de a mă concedia. Se mai aplică asta sau ce ii de făcut?
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 16:25, 24 Iunie 2020
Normal si legal societatea nu poate desfiinta postul respectiv,statul luand masura decontarii somajului tehnic angajatiilor tocmai pentru a se mentine locurile de munca,ca un ajutor pentru angajatori.Somajul tehnic este considerat vechime in munca,deci e legal si stimulentul de insertie.Si da,este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raportului de munca salariatei care se afla in plata stimulentului de insertie,dar aceasta o singura data pe o perioada de 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.Dupa somajul tehnic,angajatii beneficiaza prin grija statului de plata a 41,5 la suta din salariu,asa incat angajatorii sa nu procedeze la desfiintarea posturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul angajatorul sa imi inchida contractul de munca in peroada de pandemie? M@M@ M@M@ Are dreptul angajatorul sa ma de a afara si sa imi incheeie contractul acum in situata de urgenta? Pt ca asta a facut! Am contractul din 02.01.2020,si a spus ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic mclaudiu mclaudiu Buna tuturor! Sint nou nout aici !Scuze dac mai gresesc. Exista vre-un articol de lege care sa oblige angajatorul ca la intoarcerea din CIC sa te primeasca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie victoriavic victoriavic Am inteles ca mai nou si persoanele care au ales varianta de 2 ani - concediu de crestere a copilului pot sa revina mai devreme la lucru si primesc stimulentul ... (vezi toată discuția)