avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1371 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documente necesare pentru obtinere duplicat certificat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documente necesare pentru obtinere duplicat certificat de nastere minor orfan.

Buna ziua ,
Ce documente sunt necesare pentru eliberare duplicat certificat de nastere in situatia minorului orfan ?
(Avem copie, nelegalizata, dupa certificatul de nastere ). Bunica materna are nevoie cat mai urgent de acesta, pentru rezolvarea statutului social al copilului. Locuieste in Pitesti, certificatul minorului fiind in pastrare la registrul de stare civila al sectorului 2 Bucuresti.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
teamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: teamaria , utilizator 17:13, 28 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este orfan de ambii parinti? Mai intai bunica trebuie sa mearga la instanta pentru a fi numita tutore. Instanta va solicita extrase pentru uz oficial dupa actele de stare civila necesare la dosar. Se va face si o ancheta sociala de catre cei de la Protectia Copilului. Mai apoi bunica va fi reprezentantul legal al copilului.
Da, este orfan de ambii parinti ; Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie minor (17 ani) ContSters327792 ContSters327792 Am virsta de 17 ani si un copil,doresc sa fac cununia civila unul din parintii mei este plecat de 10 ani si nu stiu de el, ce demersuri pot face pt.a ma ... (vezi toată discuția)