avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Sunt recasatorit si am in intretinere sotia si 2 copii minori de 8 si 11 ani. Sunt pensionar cu o pensie de 2430 lei (RON). Din casatoria anterioara a rezultat o fata care va facee 18 ani in luna August. Vreau sa stiu care va fi pensia alimentara in cazul in care fiica mea va reusi la facultate.
Cel mai recent răspuns: mirceamesaru , utilizator 21:38, 30 Iunie 2020
Buna ziua,

Pensia de intretinere poate atinge plafonul maximal de 16 , 5 % din veniturile nete efective , nu mai putin de salariul minim pe economia nationala, cand nu sunt incasate venituri salariale.

Plafonul maximal poate fi atins sau nu, in functie de nevoile creditorului, precum si in functie de posibilitatile de plata efective ale debitorului obligatiei de intretinere.
Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara asdeass asdeass Buna ziua,sunt in divort cu sotia ,avem 2 copii minori.Doresc sa aflu cat va fi cuantumul pensiei de intretinere in urmatoarele conditii: Copiii raman cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara ralucaradulet ralucaradulet DORESC SA INAINTEZ O CERERE DE MAJORARE PENSIE ALIMENTARA. INTREBAREA MEA ESTE , DACA FOSTUL SOT SA RECASATORIT SI ARE UN COPIL DIN CASATORIA ACTUALA SE VA ... (vezi toată discuția)