avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchidere societate ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchidere societate ANAF

Buna ziua
Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua bilanturi, ar fi nedepuse. Din anii 2011 si 2012, contabila din acea perioada nu mai are in arhiva nimic legat de societate. Ce pot face? Cei de la ANAF nu vor alta varianta..
Multumesc
P.S. nu stiu daca am ales caegoria corecta de forum..
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 20:33, 3 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A facut ANAF opozitie la hotarea de dizolvare? Pt ca daca nu facut, nu inteleg care este problema.

Mai mult Legea 31/1990 precizeaza ca:

Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:

F). societatea nu şi-a depus situaţiile financiare anuale şi, după caz, situaţiile financiare anuale consolidate, precum şi raportările contabile la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare; 
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)