avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea in cazul recăsătoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea in cazul recăsătoriei

Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii acestuia au murit , toți trei. Au rămas doi nepoți, unul de la un copil avut din prima căsătorie și altul de la copilul din a doua căsătorie.
De asemenea, la primii doi frați , sora mai exact, nu a avut copii, iar fratelei ei bun are un copil , care îi este nepot. La moștenirea acesteia vine și nepotul din a doua căsătorie a tatălui , sau numai nepotul de la fratele bun, și de mama și de tată ?
Vă mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: crisan_ms , utilizator 07:51, 4 Septembrie 2020
Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul dvs.!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va admir modul explicit in care puneti cap la cap prevederile legislative in situatiile stufoase ale succesiunilor! Mi-ati fost si mie de mare ajutor acum trei ani cand am avut probleme de acest gen! Am urmarit detaliile pe care le-ati dat altora in aceesi problema si am stiut clar ce pot face, cere, si...ce nu e cazul, chiar daca erau persoane care ma sfatuiau sa merg pe alte drumuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu ... Derek88 Derek88 Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu avea copii, doar 2 surori care au decedat și ele, -cele 2 surori au avut copii, -unii din ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)