avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Predare gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Predare gestiune

Buna ziua,
Lucrez la o companie care are doua depozite aflate la 1 Km distanta unul de celalalt, am avut o gestiune timp de 10 ani impreuna cu inca patru gestionari la unul din aceste depozite.
Ieri 4.07.2020 s-a alcatuit o comisie numita de administratorul societatii din care facea parte si un gestionar din celalat depozit, managerul juridic si inca doi oameni de la controlul gestiunilor si dupa inventariere si semnarea proceselor verbale am fost instiintat de unul din membri comisiei ca exista o decizie a administratorului societatii prin care acest inventar a fost de fapt o predare de gestiune, din partea mea catre gestionarul care a participat.
Mi-am scris pe loc demisia fara preaviz dar nu a fost acceptata de juridic pe motiv ca doar administratorul societatii poate decide daca accepta demisia fara preaviz si trebuie sa ma duc maine la dansul.
Acum, daca nu accepta demisia fara preaviz ce statut mai am eu acolo? Sunt un gestionar fara gestiune, nu vreau sa mai intru in vreun depozit pentru ca a mai fost un caz in companie in care au chemat un gestionar la trei predari-primiri pana a iesit un inventar cu diferente si i s-au imputat aceste diferente, deci voi refuza sa mai intru in vreun depozit.
Mentionez ca mai am 38 de zile de concediu neefectuat si am garantia legala de trei salarii constituita si oprita de societate.
Cel mai recent răspuns: Catalin247 , utilizator 06:52, 6 Iulie 2020
daca predarea gestiunii a avut loc in mod formal, nu exista nici un motiv ca ea sa se repete, si daca acest lucru se va intampla, il veti putea contesta in justitie, iar conflictele de munca se solutioneaza de regula in procedura de urgenta. concediul va va fi platit. daca exista un istoric al firmei privind astfel de abuzuri, luati-va un avocat
Va multumesc de raspuns.

A existat un abuz in care un gestionar care avea singur in gestiune un depozit a fost trimis acasa si i s-a spus sa nu mai vina, a stat o saptamana in concediu si cand a revenit a fost mutat pe alt post in alt departament si dupa o luna de la trimiterea lui acasa a fost chemat sa-si predea gestiunea prin care au mai trecut doi gestionari fara vreo predare primire, inventar in urma caruia i s-au imputat toate lipsurile gasite. Vina lui ca n-a cerut un inventar, dar nici firma n-a vrut vreunul.

Mie mi s-au facut patru inventare in ultimile trei saptamani cu speranta ca vor gasi vreo lipsa pana la aceasta “predare-primire”, de aceea am probleme in a crede ca pana se va termina eventualul preaviz nu vor mai decide inca o predare-primire daca voi mai calca in depozit ...
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

2. La art.40 alin.2 C.mun. sunt prevazute anumite obligatii ale angajatorului , si anume:
acestora.
a) sa informeze salariatii asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca;
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
d) sa comunice periodic salariatilor situatia economica si financiara a unitatii, cu exceptia informatiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natura sa prejudicieze activitatea unitatii. Periodicitatea comunicarilor se stabileste prin negociere in contractul colectiv de munca aplicabil;
e) sa se consulte cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor in privinta deciziilor susceptibile sa afecteze substantial drepturile si interesele acestora;
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;
h) sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului;
i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

Daca una dintre aceste obligatii nu a fost indeplinita de catre angajator, atunci salariatul poate demisiona fara preaviz.
Revin cu date noi.

Am facut predarea primirea sambata 4 Iulie 2020, imediat dupa semnarea proceselor verbale am iesit pe poarta societatii, nici hainele din vestiar nu mi le-am mai luat. Dupa ce am plecat gestionarul primitor a ramas in continuare in depozit unde au existat miscari de marfa, transferuri intre gestiuni, s-a incarcat un tir, s-a descarcat si incarcat altul, s-au casat produse neconforme cu aceeasi comisie de la inventariere, au venit si duminica si au facut alte transferuri de marfa pe baza de aviz.
Azi luni 6 Iulie mi s-a spus ca aceeasi comisie este prezenta in depozit la ora 5 dimineata, probabil pentru inca o inventariere, cu doi din ceilalti patru gestionari cu care aveam gestiunea comuna si care sunt in schimbul de dimineata.

1. Eu din pacate am facut greseli, nu am facut nici copie la procesul verbal de predare primire nici la decizia administratorului, e posibil ca acestea sa fie „pierdute” de catre comisie si acum sa-mi ceara alta predare-primire? Dupa ce-au fost miscari de marfa? Nu mancasem de doua zile si tremuram de suparare, nu e o scuza ca n-am facut acele copii dar nu stiam cum sa plec mai repede de acolo.
2. Daca administratorul nu accepta incetarea c.i.m. fara preaviz, demisia fara preaviz sau concediu de odihna in timpul acestui preaviz voi fi obligat sa absentez nemotivat pentru ca nu mai vreau sa intru in vreun depozit, nu mai sunt persoana autorizata sa fac asta. In afara de abatere disciplinara pentru cele 20 de absente nemotivate ce mi se mai poate intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi dau demisia avand in vedere faptul ca am o gestiune de cateva miliarde? nicu35 nicu35 buna ziua lucrez de 4 ani la o firma ca gestionar la depozit mentionez ca inainte depozitu avea manipulanti motostivuitorist si vanzator acu de un an din ... (vezi toată discuția)