1. In limba română se spune
etilotester si
etilometru.
2. Dvs. ati prezentat toata aceasta pledoarie, pe care am expus-o deja si e arhicunoscuta (e prezentat cazul de Evenimentul zilei) ca si cum stiti deja ce aparat a folosit politia pentru determinarea concentratiei de alcool in aerul expirat. De unde stiti ca politia nu a folosit un etilometru ?
[ link extern ]
3.
Politia română nu are in dotare decit etilometre. Etilotesterul era vechea fiola care se inverzea la prezenta acoolului in aerul expirat. Nu se mai foloseste asa ceva.
4. Dupa cum s-a mai discutat pe forumul acesta (si scrie si in link-ul de mai sus), politia nu a omologat metrologic decat unul dintre modele, cel mai nou. Vechiul model, si cel mai numeros in dotare, Drager 7410 nu este omologat si, printr-un tertip, politia il numeste mijloc certificat (aidoma unui etilotester)- care se incadreaza la art.88 alin 3 din OUG195/2002.
"Poliţiştii mai spun că, din aceeași problemă, a fondurilor,
etilometrele nu sunt folosite la întreaga lor capacitate, ci doar ca etiloteste, motiv pentru care nu a mai fost necesară trimiterea acestora la BRML de la achiziționarea lor." - citat din articolul respectiv.
Prin urmare, toata pledoaria dvs. este falsa (nici macar nu stiti ce model de aparat a fost folosit in acest caz si gata, ati dat verdictul) , de fapt trebuie demonstrat in instanta, daca tot este trecuta o valoare de concentratie, ca acel aparat nu este omologat si verificat metrologic si nu s-a respectat alin 4 de la art.88 din OUG 195/2002. In PV de contraventie ar trebui trecut obligatoriu modelul aparatului respectiv.
In concluzie am avut dreptate. In plus orice sofer poate refuza testul cu aceste aparate (nu e obligatoriu), solicitind direct testul de singe.