avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 108/2020 declaratie anuala ref beneficiar real
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 108/2020 declaratie anuala ref beneficiar real

"Art. 56. -
(1) Persoanele juridice supuse obligatiei de inregistrare in registrul comertului depun la inmatriculare si ori de cate ori intervine o modificare o declaratie privind beneficiarul real al persoanei juridice, in vederea inregistrarii in Registrul beneficiarilor reali ai societatilor."
Ce inseamna asta, ca nu se mai depune declaratia anual, ci doar atunci cand intervin modificari?
Cel mai recent răspuns: Liviu Marian , utilizator 20:56, 15 Iulie 2020
Nu se mai depune anual. Dupa inmatriculare doar cand apar modificari plus acea declaratie initiala pentru firmele deja inmatriculate care are ca termen 1 noiembrie 2020 dar toate acestea se aplica doar pentru societatile care au asociati/actionari (si) persoane juridice. Firmele constituite doar din asociati persoane fizice sunt scutite de obligatia depunerii acestei declaratii, care se va completa din oficiu de ONRC.


Începând cu data de 09 iulie 2020*:

persoanele juridice constituite doar din asociați persoane fizice, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari reali, sunt exceptate de la obligația depunerii, la înmatriculare sau ori de câte ori intervine o modificare, a declarației pe propria răspundere privind beneficiarul/beneficiarii real/reali al/ai persoanei juridice


Ai toate detaliile pe prima pagina ONRC [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2020
Liviu Marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie beneficiar real societate infiintata in anul 2000. Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Declaratie beneficiar real Societate infiintata in anul 2000. Declaratia privind beneficiarul real a fost depusa la Reg Comertului in dec 2019. Mai este ... (vezi toată discuția)
Declaratie beneficiar real bulzanv bulzanv cine este obligat s adepuna la ONRC Declaratie beneficiar real ,termen 01.11.2020, multumesc (vezi toată discuția)