Bună seara!
Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns în ceea ce privește problema de mai jos.
În 2014 mama mea a decedat, cu doi ani înainte decedase și sora mea. Am rămas doar eu cu tatăl meu. Părinții mei cumpăraseră, în timpul căsătoriei, un imobil (pe care acum, de comun acord, dorim să-l vindem) și o casă moștenită de la bunicii mei din partea tatălui. Pentru a putea vinde imobilul este nevoie sa facem succesiunea pentru care știu că acum tb platit și impozitul de 1% către stat, deoarece nu a fost făcută succesiunea în maxim 2 ani de la data decesului. Vreau să vă întreb dacă este obligatorie în același timp și succesiunea pentru cea de-a doua proprietate (casa moștenită, cu acte în regulă, unde amândoi erau proprietari) sau pentru aceasta se poate face ulterior?
Vă mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc. Am spus mai sus că m-am exprimat greșit și-mi cer scuze pe aceasta cale. Nu este cazul sa fac după soră, am renunțat la succesiune ani în urmă, printr-o declarație notarială, nefiind interesat. Nici aici nu mă interesează partea financiară și vânzarea în sine, dar de această dată nu pot renunța la succesiune printr-o declarație, deoarece devine totul mai complicat (legile fiind altele acum). Voi renunța ulterior.
Vă mulțumesc încă o dată pt răspunsuri și vă rog frumos să închideți acest topic.
Renuntare succesiune
Borzah
Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)