Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier cu victime

Cu putin timp in urma am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime (victima fiind eu). Pe moment pentru a solutiona toate demersurile cat mai usor, am preferat sa facem o amiabila, sa nu afectam pe nimeni. Inculpata fiind tanara,aparent lucreaza in politie, ne-a implorat sa nu ii distrugem cariera/viata. Noi,oamenii de rand,nu avem niciun drept in fata lor, cu pile, cu cariere ? Am gresit,am vrut sa fiu om, sa nu distrug o viata tanara. Neavand niciun simptom clar pe moment,ne-am gandit ca puteam fi noi vinovati, si ne asteptam la intelegere ,cat sa nu ne distrugem viitor cu dosar penal .Pe moment am refuzat ingrijiri medicale, am considerat ca nu este nevoie, tot ce simteam era o amorteala de la impactul cu airbag ul. M am inteles cu inculpata, sa mergem la spital impreuna pentru investigatiile necesare ulterior. Am mers la accidente usoare, s au facut toate demersurile, s a declarat fara victime. Ulterior pentru linistea mea,incepusem sa am dureri la bratul drept, sa se umfle (statusem cu gheata inainte,probabil a influentat) sa ma asigur ca nu este grav, am mers la urgente, s a constatat a fi fractura(perioada repaus 6 saptamani) . Din acel moment inculpata a disparut, refuzand orice mod de comunicare. Cea de-a 2 a persoana implicata in accident, urmeaza a face rmn, pentru ca acuza dureri groaznice de cap si de gat. Am revenit a 2 a zi la accidente usoare pentru a discuta cu cineva sau a schimba ce declarasem cu o seara in urma, am fost trimisi acasa, spunandu ne , ca ASTA ESTE ROMANIA , nu avem ce face, specific, deja cu mana gipsata, scrisoare medicala. Din pacate la urgente, stiind ca toate actele au fost incheiat, stiind ca nu mai am ce sa fac, am declarat ca am cazut. Masina este dauna totala, eu fractura, inculpata doar 2 luni permis suspendat. In acest moment, ce sanse mai sunt de a schimba situatia ? Singura pretentie de la inculpata a fost sa se ingrijeasca ulterior de serviciile medicale, radiografii, rmn, ct, si tratamente. Bineinteles, a disparut odata cu dinozaurii...nu este de gasit. Nu stiu incotro sa o iau...ce se mai poate face .Ce risc eu ca si victima, si fals in declaratii, cum poate ea sa raspunda mai departe. Afectează si demersurile facute cu asigurarea ?
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
chris.chris.chris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 14:19, 20 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca celalalt conducator auto era vinovat de ce v-ati temut? la o prima vedere, o puteti chema la mediator. Dar mi se pare incredibil ca ati mai declarat si ca ati cazut. Consider oportun sa discutati cu un avocat si sa vedeti ce mai puteti face in situatia asta.
Nu ne-am temut de nimic. A fost strict decizie de moment, de a nu produce rau tinerei respective, si sa se sfarseasca cu dosar penal pentru ea, in schimb sa isi asume serviciile medicale. Atitudinea ei si a autoritatilor nu au fost in ajutorul nostru. Tocmai de asta as vrea sa merg mai departe, dar nu cunoastem pasii. La urgente daca declaram accident, automat se chema politia, nu se uita nimeni la tine pana nu vine politia. Asta insemna ca se anulau toatr demersurile facute pana atunci, si o luam de la.0.

Company Advising a scris:

Pai daca celalalt conducator auto era vinovat de ce v-ati temut? la o prima vedere, o puteti chema la mediator. Dar mi se pare incredibil ca ati mai declarat si ca ati cazut. Consider oportun sa discutati cu un avocat si sa vedeti ce mai puteti face in situatia asta.

Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
chris.chris.chris, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facerea de bine... Nu am crezut nimic din ce povestiți, nici nu e de crezut, e ca bancul cu broscuța. Dacă aș lua de bune ceea ce spuneți, cred că trebuie să mergeți la poliție și, în ceasul al 12-lea, să spuneți adevărul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-ar putea sa fie prea tarziu sa mai schimbati declaratia..Nu stiu daca va v-a crede cineva si daca va cred probabil ca intrati la fals in declaratii.Sincer in locul soferitei,acum nici eu nu as mai shimba declaratia.Pentru masina va despagubeste asiguratorul,pentru ingrijirile medicale ,banuiesc ca sunteti angajat ,plateste CAS-ul.Daca declarati accident cu victime ,in functie de cate zile de ingrijiri medicale aveti nevoie,asiguratorul putea sa va dea si ceva despagubiri.Acum ar trebui sa va despagubeasca soferita din buzunarul ei ceea ce eu unul nu as accepta.
Problema dvs. se poate rezolva insa calea pe care trebuie sa o urmati este mult mai anevoioasa decat in situatia in care ati fi formulat plangerea penala. Din descrierea vatamarilor suferite nu rezulta ca ati fi in prezenta unei infractiuni de vatamare corporala din culpa ( peste 90 zile ingrijiri medicale). O fractura la membrul superior se traduce in termeni medico - legali in 50 - 60 zile ingrijiri medicale - dpdv medico - legal (a nu se confunda cu timpul necesar insanatosirii care este considerabil mai mare). Chiar si in aceasta situatie, aveti dreptul la despagubiri cu titlu de daune morale si materiale pentru cheltuielile medicale avansate, eventualele pierderi de venit, etc., cu precizarea ca despagubirile vor fi achitate nu de catre persoana vinovata ci de catre asiguratorul RCA al vehiculului agresor. In masura in care doriti mai multe informatii ma puteti contacta printr-un mesaj privat. Am incercat eu sa va trimit un astfel de mesaj insa, din motive ce nu imi sunt cunoscute, user - ul dvs. nu este recunoscut de sistem...

Alte discuții în legătură

Nerespectarea semnului stop my23 my23 data de 06.01.2012 un conducator auto ce nu a respectat semnul STOP a intrat frontal in autovehiculul condus de catre mine regulamentar.In urma coliziunii am ... (vezi toată discuția)
A acrosat cu masina un biciclist k510@yahoo.com k510@yahoo.com a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului? (vezi toată discuția)
Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)