avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Buna ziua ,am fost căsătorită in anul 1985 ,in anul 1989 despărțită in fapt in urma căsătoriei rezultă 2 copii.An anul 2000 decedeaza mama mea,in 2001 se face succesiunea la care tatal meu ma despagubeste si îmi ofera o suma de bani cu care este cumpărată o garsonieră.Este mentionat si in hotărârea judecătorească.An anul 2002 decedeaza fostul sot.Anul accesta am dorit să vand garsonieră si nu am putut pentru că trebuie făcută taxa de succesiune după sot.Acum copii cer dreptul cum ca este dobândită in urma căsătoriei.Mentionez am fost despărțită in fapt si garsoniera este cumpărată ca despăgubire de la succesiunea mamei mele este o hotărâre.Multumesc si sanatate t utturor.
Cel mai recent răspuns: Georgetadanielastroe , utilizator 19:52, 16 Iulie 2020
Scuzați dar o hotărâre de la taxa de succesiune cu loturile 1,2,3etc la care la un lot este specificat că valoarea numerara x cu care a fost cumpărată o garsonieră nu este o dovadă. ?

Georgetadanielastroe a scris:

Scuzați dar o hotărâre de la taxa de succesiune cu loturile 1,2,3etc la care la un lot este specificat că valoarea numerara x cu care a fost cumpărată o garsonieră nu este o dovadă. ?

Nu. Pentru ca acea suma ar fi putut să fie folosită pentru orice altceva.
Hotărârea atestă faptul că dvs ati primit bani de la tata.
Dvs trebuie să dovediți că fix acea suma a fost folosită ca să cumpărați garsoniera.
De aceea era bine să se fi menționat în contractul de vânzare cumpărare, proveniența banilor.
Ok vă multumesc si vă doresc tuturor sănătate si numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar sau coproprietar covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 tatal meu a cumparat o garsoniera impreuna cu bunica mea(mama tatalui meu)in acte sant amindoi trecuti,,cumparatori,,primul este tatal ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt marza_alexa marza_alexa doi soti s-au despartit in fapt acum aproximativ 10 ani. La data despartirii au vandut apartamentul si au impartit banii. Sotia si-a cumparat din banii ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)