avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent

Bună ziua, am o fetita care în 27 noiembrie 2020 face 2 ani eu în 1 septembrie trebuie sa ma reîntorc la serviciu, dacă soțul nu poate sa își ia luna tatălui, este vreo problema cu stimulentul . Și când ar trebui sa rămână soțul acasă
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 20 Iulie 2020
Buna ziua,
O sa trebuiasca sa reveni la serviciu cu minim 60 de zile inainte ca cel mic/a sa implineasca 2 ani.
La revenire trebuie sa anuntati primaria ca ati facut asta pentru a suspenda/inceta acordarea indemnizatiei.
Tot atunci tatal poate opta sa primesca sau nu indemnizatia pe luna ce-i revine.
Revenirea se poate face astfel:

- fie reveniti inainte de 27 septembrie 2020 ... aici se tine cont de luna tatalui ... in aceasta situatie , o luna nu se va primi stimulent de insertie

- fie reveniti inainte de 27 august 2020 ... aici nu se tine cont de luna tatalui

In ambele situatii, salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Nepoțica născută în data de 31.01.2019, fiica ca să ia stimulentul de inserție, în ce dată trebuie să se prezinte la muncă? Vă mulțumesc. (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Erba iris Erba iris Buna ziua. Copilul va face 2 ani pe 16 octombrie, pentru a beneficia de stimulentul de inserție trebuie sa revin la lucru cu două luni mai devreme sau trei ... (vezi toată discuția)