avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație amendă radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație amendă radar

Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare 'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: 102/3/z (sau 2), Act normativ: OUG 195 (cred ca 195, se vede clar doar 19)/02'. Imi puteti da un link sau un citat pentru a stii de ce trebuie sa ma leg in contestatie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:48, 23 Iulie 2020
Imi puteti da un exemplu de ce ar trebui sa scriu la 'Probe' pentru a primi inregistrarea si documentele de omologare? Dupa asta care este procesul, le primesc si atunci decid daca continui cu contestatia sau nu, sau voi primi direct raspunsul la contestatie cu tot cu probele, in acelasi timp, dupa ce se va judeca?
Aveți un avocat deja, întrebați -l toate astea pe el, sau renunțați la a face plângere.
Daca nu v-ati lamurit cu avocatul, va dau citeva precizari:
1. Dupa depunerea plingerii contraventionale, politia este obligata in temeiul art. 201 din codul de procedura civila sa dea un raspuns numit Intimpinare. Odata cu acel raspuns depune politia probele sale. Vi se comunica in copie aceste probe.
2. Dvs. puteti formula dupa aceea (dupa studierea probelor ) un alt document, denumit Raspuns la Intimpinare, adresat instantei, prin care puteti comenta, ataca si motiva raspunsul la ceea ce sustine politia prin Intimpinare si probele sale.
3. Motivarea pe care o puteti face in plingerea contraventionala pentru ca politia sa depuna acele probe:
- copie dupa inregistrarea video a faptei
- copie dupa buletinul de verificare metrologica in termen (anual) a echipamentului folosit la acea detectie a incalcarii limitei de viteza si inregistrare video
- copie dupa atestatul de operator pentru acel echipament pentru cel care a facut inregistrarea
- copie dupa instructiunile de utilizare ale echipamentului

este data de art. 121 aliniatul 2 din HG 1391/2006:
(2) Nerespectarea regimului de viteza stabilit conform legii se constata de către politistii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

~ Conținut șters la cerere ~
Dacă cinemometrul (aparatul radar) era montat pe un autovehicul care se afla în mișcare în momentul măsurării vitezei solicitați înregistrarea video pe o perioadă de minim 60 sec. S-ar putea să se găsească argumente care să demonstreze că vitezele înregistrate de cinemometru nu sunt cele reale
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si contestatie Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada si as dori sa stiu daca pot face contestatie ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)