avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DOBANDA LEGALA : Buna ziua, Short story : acum 3 ani ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DOBANDA LEGALA : Buna ziua, Short story : acum 3 ani am dat (persoana fizica ) ...

Buna ziua,
Short story : acum 3 ani am dat (persoana fizica ) un avans pt un imobil .(promisiune bilaterala de vanzare cumparare). NU si-au respectat termenul de finalizare contract si i-am dat in judecata solicitand dublu avans asa cu prevedea promisiunea. Am casitgat si a hot. judecatoreasca. Pe langa principal ei trebuie sa ma despagubesca si cu dobanda legala ( atat scrie).
Intrebare : Cum calculez dobanda legala ?care este dobanda legala ? ( in calculator de dobanda am gasit in prima coloana" Dobanda legala remuneratorie sau Dobanda de referinta BNR sau Dobanda de politica monetara"; in cea de-a doua coloana "Dobanda legala penalizatoare standard conform art. 3 alin. 2 (este dob. remuneratorie+4%)")
Va rog ajutati-ma sa inteleg.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anemoni , utilizator 22:09, 22 Iulie 2020
NU ma poate ajuta nieni cu un raspuns ? Va rog mutati topic in forum juridic ....multumesc
Da, la dobanda bnr mai adaugati 4 puncte si este dobanda penalizatoare legala pe care o puteti solicita. In contract, nu aveti si o clauza cu penalitati de neandeplinire contract?
Nu, in contract nu se stipuleaza penalitati iar in hot civila se mentioneaza ca trebuie sa ne plateasca cheluilelile reprezentand taxa timbru, suma debitului la care se adauga dobanda legala ( nu se mentioneaza altceva)
Multumesc

soficu cristina a scris:

Da, la dobanda bnr mai adaugati 4 puncte si este dobanda penalizatoare legala pe care o puteti solicita. In contract, nu aveti si o clauza cu penalitati de neandeplinire contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare sau dobanda remuneratorie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Asociatie de proprietari castiga cu sentinta definitiva un proces cu un proprietar ce a refuzat sa plateasca cota parte de la reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul dobanda legala inlineasofa inlineasofa Cat este acum si cum se calculeaza dobanda legala pentru neplata la scadenta a creante de la un client conform unui contract de cumparare-vanzare marfa? ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa scriem in contract(de servicii) la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi iuliana2015 iuliana2015 cat trebuie sa scriem in contract la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi conform noilor reglemetari fiscale si un temei legal as dori sa stiu.multumesc. (vezi toată discuția)