avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret acte notar !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret acte notar !

Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala specifica doar faptul ca poate face vanzarea si nu donatia pe casa respectiva. El nu este in tara si nu stiu cand mai poate veni. Mi-a lasat o procura sa ma ocup de toate actele . As avea doua intrebari :
1. Costul actelor pentru donatie este acelasi cu costul vanzarii-cumparariii?
2. La cat se ridica costurile la notar pentru vanzare-cumparare pentru o casa care valoreaza 5000 euro ? In judetul Teleorman. Tin sa precizez ca mi s-a cerut 1500 lei .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:11, 22 Iulie 2020
Art. 1304

Contractul cu sine însuşi şi dubla reprezentare

(1) Contractul încheiat de reprezentant cu sine însuşi, în nume propriu, este anulabil numai la cererea reprezentatului, cu excepţia cazului în care reprezentantul a fost împuternicit în mod expres în acest sens sau cuprinsul contractului a fost determinat în asemenea mod încât să excludă posibilitatea unui conflict de interese.

(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi în cazul dublei reprezentări.


Detalii: [ link extern ]

sa nu aveti probleme mai tarziu, plus ca aveti o problema si ca nu platiti pretul.
Sa nu faceti actele degeaba.
corect ar fi ca varul sa imputerniceasca pe cineva sa va doneze dvs.

Nu am probleme cu varul, abia asteapta sa scape si nici nu are cine sa atace. Nu exista alti mostenitori. Doar ca, zona respectiva e cea mai slaba zona din tara, de aceea m-am mirat ca imi cere 1500 lei, totusi, mi se pare exagerat .
Atunci...lasati lucrurile asa.
Sau contactati un expert si faceti un raport de evaluare
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
raluk0207, utilizator
sa stiti ca nu e mult, 1500 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Expertiza teren extravilan in certificat de mostenitor extrem de mare stanescu2 stanescu2 Buna ziua, Eu si sora mea am mostenit de la tatal nostru doua hectare de padure (2 parcele separate - unul de 1 ha si celalat cota indiviza de 1/3 din 5 ha) ... (vezi toată discuția)
Grile notariale exagerate Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Sunt si eu curios cum se concep grilele astea notariale, daca ar putea sa ne explice cineva? De ce intreb... Am o casa intr-un sat din Banat. ... (vezi toată discuția)