Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Va cer parerea intrun caz complicat. Sotul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Va cer parerea intrun caz complicat. Sotul meu facut ...

Buna seara,


Va cer parerea intrun caz complicat. Sotul meu facut o cerere pentru eliberare certificat nastere nou pt ca cel vechi s-a deteriorat. Azi cand a mers sa-l ridice a aflat ca certificatul de nastere era anulat in urma cu 40 de ani in urma unui proces de paternitate si emis un altul cu alt nume la tata. Va dati seama ca inca suntem bulversati cu asta pentru ca in teorie el nu exista si toate actele cumva sunt nule, adica asa credem. Tatal de care el stia oricum a murit acum 40 de ani, mama lui este si ea decedata si nu avem cum sa aflam ce s-a intamplat. Ce ne dorim este sa ne indrmati catre un avocat, specialist, care sa ne ajute cu sfaturi juridice ca poate exiata o solutie sa nu ne schimbam numele. Multumesc si o seara buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Adresati -va instantei de judecata, in vederea emiterii unei copii de pe hotararea civila,legalizata, cu mentiunea "definitiva'.

Hotararea a fost depusa si la SERVICIUL DE STARE CIVILA.

La CAMERA NOTARILOR PUBLICI va pot fi furnizate relatii despre eventuala dezbatere a succesiunii, insa trebuie sa detineti copie de pe certificatul de deces.

Ulterior , daca au existat bunuri in patrimoniul defunctului, veti putea dezbate succesiunea ,pe cale notariala, ori pe cale judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie al minorului nãscut într-o relaþie de concubinaj n_adina n_adina Buna ziua, In urma unei relatii de concubinaj am un copil recunoscut ulterior nasterii. Copilul poarta numele meu de familie. As vrea sa poarte numele de ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui copil de pe un nume de familie pe un altul Madipap Madipap Buna ziua, vin si eu cu o rugaminte pentru un sfat pentru urmatorul caz: Prietena mea s-a despartit de sotul sau dar nu a inaintat divortul desi in fapt ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie copil minor, nascut cu filiatie materna magda003 magda003 Buna ziua. Cum trebuie sa procedez pentru schimbarea numelui de familiei al copilului meu minor, care la momentul nasterii nu a fost recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)