avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare abuziva a unui spatiu comun de bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare abuziva a unui spatiu comun de bloc.

Ocupare abuziva a unui spatiu comun de bloc.

Buna ziua. Am urmatoare speta:

1. Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 10 etaje.
2. Fiecare etaj are un spatiu de depozitare( fosta ghena de gunoi)
3. Din pacate un vecin de pe palierul meu a monopolizat spatiul si refuza sa il imparta. A refuzat sa dea cheie iar spatiul este plin de "gunoaie" aduna dupa cum zice el de peste 20 de ani.
4. Am discutat si cu asociatia de proprietari dar asociatia are o atitudine pasiva.....in mai mult de 3 luni nu s-a facut nici un progres.

Cui pot sa ma adresez pentru o solutionare si in baza carei legi si articol imi pot baza plangerea?
Care ar fi pasii care trebuie urmati?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:36, 19 Ianuarie 2024
Referitor la aceasta speta,si eu ma regasesc in aceeasi situatie ,iar vecinul in cauza nu doreste sa dea cheia si vecinilor . Ce se poate intampla ,legal,daca impreuna cu presedintele de asociatie si ceilalti vecini de pe etaj,spargem usa,punem noi alt lacat ,si refuzam noi sa ii dam cheia? putem fi acuzati ca am intrat prin efractie intr un spatiu comun,sau putem fi reclamati la politie ?sau mai rau ,vecinul ar avea castig de cauza daca ar merge in instatta cu pretextul ca acolo el avea aur,bani si in urma intrarii noastre au disparut?
Multumesc!
Reclamati la primarie , sa vina politia locala sa constate fapta, plus amendarea proprietarului respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
latka, utilizator
Am facut reclamatie scrisa si la asociatie si la primarie de mai bn de un an si nimic. Presedintele de asociatie spune ca el a vorbit cu vecinul respectiv ,dar degeaba. singura solutie e sa spargem usa si sa punem alt lacat .Politia locala ce poate constata,? vecinul sustine ca putem depozita ce vrem inauntru doar ca nu ne inmaneaza cheie ,si sa il anuntam ca el ne deschide. sa zicem ca prin absurd il amendeaza...ii da o amenda minuscula si cheia ramane tot la el(sau contesta amenda si tot nu vad asta o rezolvare
Daca spargem usa repet ,toti vecinii de pe scara cu administratorul,putem fi acuzati de ceva?
Multumesc

Dacă ați făcut reclamațiile respective, spargeți lacătul și desființați ușa, e proprietate comună, deci ușa nu trebuie să existe. Chemați vecinul să-și ia lucrurile și aia e. Să fiți acuzați de ce ? Nu e proprietate privata.
vecinul are lucruri inauntru.sa il chemam sa isi ia lucrurile ,dupa ce noi spargem usa? oricum nu ai cum sa te intelegi cu el.
Sa fim acuzati ca am spart o proprietate fie ea comuna in actele blocului , si ca au disparut bani,lucruri de acolo. pt ca vecinul m a si "amenintat" ca daca se face asta el face plangere la politie ca el acolo are l"ucruri de valoare si bani". Din acest motiv ne este teama sa procedam la spargerea usii,nu am vrea sa fim acuzati ca am furat de acolo.In cazul asta vecinul poate reclama ca s a spart usa,sau dat fiind ca e un spatiu comun ,al tuturor locatarilor, doar asociatia ar putea face plangere la politie ca s a spart un bun comun si nu individual de un locatar?

Alte discuții în legătură

Cum poate fi dobandit accesul? clara24 clara24 Buna ziua. Dupa cum stiti la parterul fiecarei scari de bloc exista niste spatii comune (spalator, uscator etc). Tot dupa cum stiti pe fiecare scara sunt tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul ... Laura Homneac Laura Homneac Buna ziua, In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc. La cumpărare, proprietarul era plecat în străinătate, vânzarea s-a ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator DeliaSandor DeliaSandor buna seara ma confrunt cu mai multe probleme legate de administratorul blocului in care locuiesc si anume : 1.mi-a distrus lacatul de la boxa de 2 ori.prima ... (vezi toată discuția)