avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție mama și ccc pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție mama și ccc pentru tata

Bună ziua, as avea o rugăminte, va rog sa ma lămuriți în următoarea situatie: sunt o mămică aflata în concediu creștere copil. Copilul împlinește vărsta de 2 ani pe 2 noiembrie. Știu ca pentru a beneficia de stimulent de inserție ar trebuii sa reîncep activitatea cu 60 de zile înainte ca copilul sa împlineasca vârstă de 2 ani, adică mai exact de la 1 septembrie. Tatăl copilului ar dorii sa își ia luna de concediu creștere copil aferenta conform legii(menționez ca îndeplinește toate condițiile de acordare a indemnizației). Întrebarile mele sunt:dacă eu renunț la a solicita acest stimulent de inserție, tatăl poate beneficia de acest stimulent de inserție în condiția în care sta doar acea luna în creștere copil. În cazul în care se încadrează când și în ce condiții poate depune actele de obținere a acestui stimulent. Este nevoie ca eu sa îmi reiau activitatea mai devreme de 1 septembrie? Va mulțumesc, va rog nu ezitați sa cereți detalii suplimentare în cazul în care este nevoie de acestea pt a lămurii situația prezentata. Aștept răspunsul dvs. Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
DanaCaplea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 22 Iulie 2020
Cel mai bine intrebati la AJPIS .... intrucat legea este neclara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - reluare activitate Madalina_2015 Madalina_2015 Buna ziua, Solicit pe aceasta cale informatii referitoare la reinceperea lucrului in urma concediului de crestere copil. Mentionez ca am optat pentru concediu ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Câtă Mandică Câtă Mandică Bună seara! Pe data de 17.02.2020 urmează să reîncep serviciul, după concediul de creștere a copilului, acesta urmând să împlinească vârsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)