avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua. Va supun atenției următoarea speță, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua. Va supun atenției următoarea speță, sperând ...

Bună ziua.
Va supun atenției următoarea speță, sperând că mă puteți ajuta la rezolvarea ei.
O cunoștință este asociat (unic sau împreună cu soția) în 4 societăți comerciale (SRL). De aproximativ 5 ani nu mai are nici un fel de activitate pe nici una dintre ele, fără însă a le închide. Contabilul de la acea dată i-a spus ca, atâta timp cât are datorii neachitate către bugetul statului nu poate nici măcar suspenda activitatea.
Firmele au fost lăsate... în aer, la datorii s-au adunat penalizări și dobânzi, ajungându-se la niște sume pe care persoana în cauza nu le poate plăti.
Pentru una dintre firme i s-a deschis dosar penal pentru evaziune fiscala, casa este sub sechestru judiciar, iar asociatul și soția trăiesc în acest moment din salariul minim pe economie din care se rețin și popriri pentru datoriile neachitate.
Exista vreo posibilitate sa se radieze aceste firme, care nu mai exista decât pe hârtie, dar produc în continuare datorii ce nu pot fi achitate?
Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 16:50, 24 Iulie 2020
Trebuie sa consultati o firma specializata si va va indruma ce aveti de facut.Pe forum este un raspuns prea general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Anulare/suspendare obligatii de plata anaf,in urma unei sentinte penale miramas miramas Este o situatie mai complexa,si imi cer scuze de la inceput, daca va retin prea mult atentia ! In urma unui proces penal pentru evaziune fiscala,care a durat ... (vezi toată discuția)
Ce contine pasivul si activul care se depune la primarie carmennecula carmennecula Sunt foarte multe pareri de cum se intocmeste activul si pasivul intr-o asociatie de proprietari, de aceea, cer parerea unui specialist in care sa-mi explice ... (vezi toată discuția)